Английският актьор Кит Харингтън раздава автографи на кинофестивала в канадския

...
Английският актьор Кит Харингтън раздава автографи на кинофестивала в канадския
Коментари Харесай

Запазени места за чернокожи на театрални представления в Лондон породиха полемика

Английският артист Кит Харингтън раздава подписи на кинофестивала в канадския град Торонто, 9 септември 2022 г. 

Решението на лондонски спектакъл да резервира места за чернокожи фенове за две свои постановки на пиеса, отдадена на робството, породиха рецензии от страна на английското държавно управление през днешния ден, съобщи Франс прес. Агенцията добави, че от " Даунинг стрийт " са осъдили концепцията като " разделяне на обществото ".

Театър " Ноъл Кауърд " в лондонския " Уест енд " е присъединил в програмата си две " затъмнени " ( " Black Out " ) театрални вечери, в които ще се даде преимущество на чернокожата публика за две постановки на пиесата на Джеръми О. Харис " Игра на плебеи " (Slave Play), която от 29 юни ще се играе на лондонска сцена в продължение на близо два месеца.

Пиесата с присъединяване на Кит Харингтън, станал прочут най-много с ролята си на Джон Сноу в сериала " Игра на тронове ", се радва на огромен триумф от премиерата си на " Бродуей " в Ню Йорк през 2019 година Тя споделя история за " расата, самобитността и сексуалността " в една ферма, показва Агенция Франс Прес.

Двете театрални представления, планувани за 17 юли и 17 септември тази година в английската столица, породиха такава вълна от реакции, че провокираха коментар и на държавното управление на консервативната партия, която е неприкрит критик на идеологията " уокизъм " (движение на " будните " - от англ. woke, събуждам; ражда се около упражняването на полицейско принуждение над чернокожи в САЩ), отбелязва организацията.

" Министър-председателят е огромен обожател на изкуството и счита, че то би трябвало да бъде всеобхватно и намерено за всички, най-много в случаите, в които салоните за изкуство получават финансиране от страната ", съобщи представител на английския министър председател Риши Сунак. " Ясно е, че ограничението на аудиторията на основата на расата е погрешно и разделя обществото ", добави той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР