Английските национали са готови да напуснат терена при расистки обиди

...
Английските национали са готови да напуснат терена при расистки обиди
Коментари Харесай

Англичаните ще напуснат терена при прояви на расизъм в София или Прага

Английските национали са подготвени да изоставен терена при расистки обиди против някой от тях по време на мача от квалификациите за Евро 2020 против България на 14 октомври в София. Преди срещата на " Васил Левски " Англия гостува на Чехия в Прага в петък, а футболистите на Гарет Саутгейт са разискали какво да вършат при прояви на расизъм и в двата мача.

Нападателят на " Челси " Тамси Ейбрахам разкри, че в отбора са подготвени даже да нарушат протокола на УЕФА за такива случаи. Според европейската централа има три стъпки. Първата е афектиран състезател да каже на капитана на отбора си, който да уведоми рефера, а той да изиска дикторът на стадиона да призове почитателите да спрат. При втора расистка демонстрация съдията трябва изведе отборите от терена, а дикторът да предизвести феновете, че мачът ще бъде преустановен, в случай че не спрат. Третата стъпка е мачът да бъде спрян, в случай че обидите продължат. 

" Ако това се случи на някой от нас, все едно се е случило на всички. Хари Кейн даже сподели, че в случай че всички не сме удовлетворени, в случай че един състезател не е удовлетворен, всички ще излезем от терена дружно. Говорихме и за протокола (на УЕФА). Хари Кейн повдигна въпроса, че вместо да съблюдаваме трите стъпки, може да решим да спрем мача, без значение какъв е резултата и ако не сме удовлетворени, ще вземем решение като тим дали да останем на терена или не. Ако нещо се случи и има предизвестие, а по-късно се случи още един път, ще вземем решение дружно с щаба ", сподели Ейбрахам. 

Защитникът на " Ливърпул " Трент Александър-Арнолд обаче счита, че отборът би трябвало да съблюдава протокола, само че добави: " Ако се стигне до нещо рисково, може да би трябвало да предприемем друго деяние. Това е отборно решение, което всички би трябвало да вземем. Няма значение дали обиден е един или целият тим - ние сме една група. Никой не би трябвало да се усеща неловко на игрището. "

Тайрън Мингс от " Астън Вила " пък напомни, че казусът с расизмът не е решен и в Англия. " Факт е, че и нашата лична страна не е съвършена в това отношение. Говорим за расизъм в други страни, само че има такива проблеми и в Англия, която е надалеч от идеална. И двете са проблем, за който хората не би трябвало да стопират да приказват. "

Ако англичаните изоставен терена поради демонстрация на расизъм, УЕФА би трябвало да реши какви ще са следствията. Ако го създадат при резултат в техен ущърб, той може да бъде счетен за краен. Освен това те ще изгубят приходите си от УЕФА. 

Англия може да е без нападателя на " Манчестър Юнайтед " Маркъс Рашфорд, който към момента не е изцяло възобновен от контузия в слабините. Вратарят Том Хийтън отпадна поради травма, а на негово място бе извикан Дийн Хендерсън. Халфът Фабиан Делф също отпадна от отбора поради контузия, като на негово място няма да бъде викан различен състезател.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР