Английски учени са стигнали до много интересно заключение. То касае

...
Английски учени са стигнали до много интересно заключение. То касае
Коментари Харесай

Учени с фрапиращ извод от проучване, свързано с витамин Д

Английски учени са стигнали до доста забавно умозаключение. То касае един от витамините, които множеството от нас употребяват. Става въпрос за Витамин Д.

Ново забавно изследване обаче ще ви шокира. Най-засегнати от резултатите му са възрастните хора - тези над 70-годишна възраст. Изследването е извършено сред 4000 души на друга възраст, написа zdrave.to. Участниците са били разграничени на групи и са получавали друга доза от витамин Д.

Учените решили въздействието на три дози - 300, 600 и 1200 микрограма, върху минералната компактност на костната тъкан.

Експертите стигнали до извода, че сред трите групи нямало разлика. Т.е. без значение, че огромните дози от витамин Д били безвредни, то върху здравето на хората, които са решили да вземат участие в опита, имало напълно дребен благоприятен резултат върху метаболизма на костните кафези.

Получените резултати могат да се обяснят с това, че следеният измежду възрастните хора дефицит на витамин Д е желателно да бъде обезщетен, само че огромните дози нямат спомагателен резултат, означиха учените.

Най-ефикасният способ за битка с чупливостта на костите са здравословната диета, разходките на чист въздух и постоянните физически извършения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР