Английски тийнейджър е загубил зрението си и е оглушал, след

...
Английски тийнейджър е загубил зрението си и е оглушал, след
Коментари Харесай

Английски тийнейджър ослепя и оглуша, ядял само чипс, пържени картофи, хляб и месо


Английски младеж е изгубил зрението си и е оглушал, откакто към 10 година - до 17-годишна възраст, се хранел единствено с чипс, пържени картофи, бял самун и месо - най-вече шунка или наденица, съобщи BBC като се базира на отчет. В него се споделя, че това е първият подобен случай в страната.

Момчето, чието име не се оповестява, посетило персоналния си доктор за последно на 14 години. Тогава било открито, че има сериозен недостиг на витамин В12 и му било назначено лекуване с хранителни добавки, като му е сложена диагноза хранителна оптична невропатия.

Ученикът обаче не спазил лекарските рекомендации и траял да се храни по същия вреден метод. Три години по-късно той бил признат в офталмологичната болница в Бристол, откакто зрението му се влошило до степен, в която той ослепял. Лекарите открили, че детето не приема никакви плодове и зеленчуци.

" Той изясни, че заобикаля тъкмо избрани текстури в храната, които не му понасят и само тези храни не го дразнели ", разясняват медиците.

Изследванията посочили, че момчето има ниски равнища на витамин В12, витамин D, селен и други Тийнейджърът се хранил толкоз непълноценно, че изгубил огромна част от минералите в костите си. А зрението му е окончателно повредено и няма лекуване.

Майката му съобщи, че положението му, което се развило доста бързо, е опустошило живота му, тъй като е изнемощял от колежа поради уврежданията си. Самата тя пък трябвало да напусне работа, с цел да се грижи за него.

" Той няма обществен живота. След като напусна учебно заведение, той влезе в лицей, където учеше ИТ. Но той трябваше да се откаже от него, тъй като не можеше да види или чуе нищо ", добави смутената жена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР