Английски спрингер шпаньол е сред най-усърдните спасители накоали в бушуващите

...
Английски спрингер шпаньол е сред най-усърдните спасители накоали в бушуващите
Коментари Харесай

Куче е експерт по откриването на ранени коали в Австралия

Английски спрингер шпаньол е измежду най-усърдните спасители на
коали в вилнеещите пожари в Австралия, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

При команда " Коала, откри! ", кучето Тейлър се впуска в изпепелените гори и безпогрешно надушва ранени коали. Всеки път, когато се натъкне на ранено диво животно, Тейлър, която е на четири години, получава за премия лакомство или топка за тенис, с цел да играе.

Кучето стартира образование да надушва и намира ранени коали, когато е още на няколко месеца и към този момент е специалист.

" Идеалните условия са, когато въздухът е имобилен. Миризмата на коалите от дърветата пада надолу и Тейлър може да ги усети. Тя сяда под дървото и по този начин ни демонстрира къде са коалите ", сподели треньорът й Райън Тейт. Той управлява компания, профилирана в предлагането на услуги на кучета търсачи.

Пожарите, вилнеещи в Австралия от септември предходната година, обгърнаха територия с размерите на България. В бедствието починаха 29 души и над 1 милиард животни. Популацията на коалите е мощно наранена.

Само в щата Нов Южен Уелс се счита, че са унищожени 30 на 100 от евкалиптовите гори, които са хабитатът на коалите.

Федералното държавно управление разгласи незабавна стратегия за възобновяване на дивата природа с бюджет от 50 милиона австралийски $, която е ориентирана към старания за запазване на коалите.

Според управляващите степента на проваляне върху хабитата на коалите от бедствието може да се реши едвам когато пожарите бъдат изцяло потушени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР