Английски подводен робот, който неотдавна бе спуснат на дъното на

...
Английски подводен робот, който неотдавна бе спуснат на дъното на
Коментари Харесай

Робот откри на дъното на Тихия океан гигантски следи от двулапо същество

Английски подводен робот, който наскоро бе спуснат на дъното на Тихия океан, откри там странни великански следи, произхода на които океанолозите към момента не са в положение да обяснят. Най-поразителното и мистериозно е, че тези големи отпечатъци в земята са доста сходни на лапи. Излишно е да се загатва, че формалната просвета не познава колоси - същества, които могат да се разхождат на дъното на океана на дълбочина няколко километра.

Първоначално удивените учени предположили, че загадъчните белези могат да бъдат обяснени с някакви геоложки процеси, само че тази догадка бързо била отхвърлена. Първо, следите си наподобяват една на друга. И второ, тяхното местонахождение съмнително припомня на резултата от ходенето на някакво животно с две лапи. Като цяло, роботът е запечатал към 3500 отпечатъка в пясъка. Всеки от тях има дължина от към 2,5 метра и дълбочина минимум 13 сантиметра.



Авторите на сензационната находка са представители на Националния океанологичен център в Саутхемптън. Екипът, управителен от доктор Лий Марш, спуснал робота на 4 километра дълбочина в по този начин наречената зона Клипертън, сред Мексико и Хаваите. Както можете да предположите, заради голямото налягане, тук не могат да живеят животни с огромни размери. Затова можем единствено да гадаем кой или какво е оставило в подводната почва такива следи...

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР