Английски гражданин е задържан днес за блудство с деца от

Английски гражданин е задържан днес за блудство с деца от ...

Арестуваха британския пастор за блудство с деца в Сливен.


Английски гражданин е задържан днес за блудство с деца от ромската махала в Сливен, заяви за БТА говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Още по тематаБритански осъден педофил живее у нас сред... деца!12 сеп 2019 09:3536Мъжът е на 44 години с инициали Д.Х. и живее в квартал "Надежда" в Сливен. Както Dnes.bg съобщи, в британските медии по-рано днес се появи информация, че осъденият за педофилия англичанин Даниел Ериксон - Хъл се е спасил от британското правосъдие, като е станал пастор в ромската махала в града на стоте войводи.

Пребиваването му в страната обаче е законно. По думите на прокурор Белева, той е познат на прокуратурата, тъй като през 2016 година е била получена европейска заповед за арест от Великобритания за предаването му във връзка с разследване за сексуални престъпления. След излежаване на присъдата си, лицето се е върнало отново в България.

В Сливен мъжът имал регистрирано сдружение, като се занимавал с проповедническа дейност.

Срещу него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица. Мъжът е задържан за 24 часа, предстои да му бъдат повдигнати обвинения, като ще бъде поискана мярка за задържането му под стража за 72 часа.
 
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg