Английски фенове предизвикаха безредици в Порто, при които се стигна

...
Английски фенове предизвикаха безредици в Порто, при които се стигна
Коментари Харесай

Английски фенове вилняха в Порто

Английски почитатели провокираха вълнения в Порто, при които се стигна и до конфликти с локалната полиция. Привържениците на “Трите лъва” са в Португалия, с цел да поддържат своя народен тим в 1/2-финалния конфликт от Лигата на нациите против Холандия в четвъртък. Смята се, че близо 15 000 души са пристигнали от Албиона и ще бъдат съвсем тройно повече от почитателите на “Лалетата”, които ще са едвам 4000.

Another standoff between England fans and the Portuguese PSP force in the fanzone in central Porto. Police have shields out & bottles being thrown at them pic.twitter.com/a5V7n3wnXM
— Sam Wallace (@SamWallaceTel) June 5, 2019
Английските последователи започнаха да идват в Порто още от понеделник и до момента нямаше произшествия. Проблемите обаче започнаха по време на мача сред Португалия и Швейцария (3:1), който бе излъчен на огромни екрани в няколко почитател зони в Порто. Тогава се е стигнало до вълнения и полицията на два пъти се е намесвала, с цел да изтласка англичаните надалеч от екраните. При втория опит се е стигнали и до конфликти, като почитателите са замеряли органите на реда с бутилки, имало е и задържани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР