Английската Висша лига вероятно ще трябва да премахне паузата в

...
Английската Висша лига вероятно ще трябва да премахне паузата в
Коментари Харесай

Висшата лига може да се лиши от паузата в средата на сезона

Английската Висша лига евентуално ще би трябвало да отстрани паузата в средата на сезона поради пренатоварения футболен календар.

Промяната може да бъде въведена още от идната акция поради идното международно клубно състезание на ФИФА с 32 тима през лятото на 2025-а, както и нараствания брой участници на международното състезание година по-късно.

Висшата лига вкара паузата, която тази година ще бъде две седмици през януари, през 2018-а в опит да понижи натоварването на играчите, само че изпълнителният шеф на лигата Ричард Мастърс призна, че се разисква тематиката дали тя към този момент е неизпълнима.

" Това е едно от нещата, които дискутираме във Футболната асоциация на страната (ФА) и в Английската футболна лига (ЕФЛ). Искаме Висшата лига, шампионатите за огромните купи и Английската футболна лига да се развиват, а това изисква известно адаптиране ", сподели Мастърс.

" Това е последният сезон с знания интернационален календар, в който Висшата лига стартира в съответен уикенд, а финалът за ФА Къп е плануван за обособен уикенд, а по-късно следва Шампионската лига и има пауза по средата на сезона. Доста неща би трябвало да се трансформират поради спомагателните дати за мачове в Европа. Също по този начин сме наясно за измененията в шампионатите на ФИФА. Световното състезание се уголемява, има спомагателен мач в груповата фаза, а това безспорно ще заеме повече време във футболния календар. Очевидно имаме и позициите на съюза на футболистите и на играчите, които са доста безапелационни ", продължи той.

" От позиция на шампионатите би трябвало да бъде разисквано въздействието на районните и световни решения върху календара. Имаме просторен разговор с Европейската централа (УЕФА), само че много дребен с ФИФА ", приключи Ричард Мастърс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР