Английската централна банка запази без промяна водещата си лихва на

...
Английската централна банка запази без промяна водещата си лихва на
Коментари Харесай

Английската централна банка остави водещата си лихва без промяна

Английската централна банка резервира без смяна водещата си рента на равнище и резервира размера на програмата си за изкупуване на активи, съобщи Си Ен Би Си.

Лихвата остава на равнище от 0,1%, което бе достигнато след две изключителни намаления през март, когато нивото бе 0,75%.

Членовете на Комитета за парична политика на АЦБ гласоподаваха за опазване на размера на програмата за покупки на облигации на стойност 745 милиарда паунда, откакто през месец юни тя бе разширена със 100 милиарда $.

Преди да предприеме нови ограничения централната банка ще изчака да види равнището на безрабтоица през есента. Програмата за опазване на заетостта, която покрива 80% от месечните заплати в размер до 2 500 паунда на британците, които са краткотрайно съкратени от работа, изтича през октомври, което се чака да докара до внезапен скок на съкращенията на работни места.

Множество икономисти считат, че е малко евентуално тези служащи да се върнат на работните си места. Днес АЦБ предвижда равнище на безработица от 7,5% в края на 2020 година

От централната банка същото по този начин обявиха, че икономическото възобновяване на Обединеното кралство ще „ зависи от развиването на пандемията, ограниченията за отбрана на публичното здраве и метода, по който държавното управление, бизнеса и семействата реагират на тези фактори “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР