Английската централна банка препоръча на британските банки да са готови

...
Английската централна банка препоръча на британските банки да са готови
Коментари Харесай

АЦБ препоръча на британските банки да са готови за Брекзит без сделка

Английската централна банка предложи на английските банки да са подготвени за опцията да не бъде реализирано съглашение сред Англия и Европейски Съюз при договарянията за двустранните комерсиално отношение след Брекзит, предава БНР.

Англия напусна Европейски Съюз през януари, само че в този момент са намира в временен интервал, който би трябвало да завърши на 31 декември. Междувременно през тази седмица стартира четвъртия кръг от договарянията за бъдещи търговски връзки сред Англия и Европейски Съюз.

" От първостепенно значение е задачата на Английската централна банка да приготви финансовата система на Обединеното кралство за всички опасности, с които може да се сблъска “, се споделя в известието на АЦБ, представено от Ройтерс.

Управителят на банката Андрю Бейли организира във вторник конферентен диалог с най-големите английски банки, наблягайки нуждата от усилване на техните проекти за възможен Брекзит без договорка, заяви телевизия Sky News.

От АЦБ обявиха, че срещите с водещите банките във Англия са на регулярна база.

" Както към този момент казахме, опцията договарянията сред Обединеното кралство и Европейски Съюз за бъдещи търговски връзки да не приключат със договорка е един от поредицата изходи, за които банките в Обединеното кралство би трябвало да се приготвят през идващите месеци ", показаха от АЦБ.

На този стадий няма мнения от участници на тази среща в лицето на банките Barclays, RBS, HSBC и Lloyds.

Англия желае обвързващи задължения от Европейски Съюз по отношение на достъпа до европейските финансови пазари, с цел да избегне неочакваното ампутиране на английската финансова промишленост от страна на единния блок, който е главен експортен пазар за английските финансови услуги.

От Европейски Съюз обаче показват, че английските банки, застрахователните компании и мениджърите на активи са изправени пред ограничавания достъп, който съюзът дава на Съединени американски щати, Япония и Сингапур.

Източници от две огромни английски банки споделиха пред Ройтерс, че се приготвят отдавна за справяне със сюжет на Брекзит без договорка от оперативна позиция, премествайки основания във Англия техен личен състав и управление в нови офиси в Европейски Съюз.

Британският министър на финансовите услуги Джон Глен съобщи в сряда, че промишлеността за финансови услуги в страната е от " международна класа " и е подготвена за всевъзможен излаз на Брекзит договарянията.

" Продължавам да имам вяра, че към момента сме добре готови като бранш, без значение от съответните резултати от договарянията, които ни предстоят през втората половина на тази година “, уточни той по време на уебинар.

Джон Глен добави, че Англия към момента чака да реализира изцяло съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз.

Високопоставен чиновник на Европейски Съюз пък съобщи през предходната седмица, че секторът на финансовите услуги на Англия би трябвало да е квалифициран за възможен Брекзит без договорка.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР