Английската рок банда Radiohead пусна набор от записи, чиято обща

...
Английската рок банда Radiohead пусна набор от записи, чиято обща
Коментари Харесай

Хакери изнудват Radiohead за $150 хиляди

Английската рок тайфа Radiohead пусна набор от записи, чиято обща дълготрайност е 18 часа, откакто въпросните бяха хакнати от недоброжелатели. За това заяви китаристът и композитор Джони Грийнуд в обществените мрежи.

Той посочи, че групата е изнудвана да заплати 150 хиляди $, в случай че не желае песните да бъдат публикувани от хакерите. Това принудило музикантите да излъчат още в този момент частите.

Интересен факт е, че записите са били осъществени още преди години, като желание да бъдат особено пуснати в продажба е малко евентуално да е имало. Според данните на самата група, недоброжелателите са получили достъп до архивен минидиск на фронтмена Том Йорк. Записите са от времето на издаването на албума OK Computer (1997) и по този метод са били цифрово съхранявани от компанията Sony

Песните са налични за безвъзмезден стрийминг в границите на 18 дни, като могат да бъдат закупени и против 23 $ от BandCamp. Всички извоювани средства от записите ще бъдат дарени на организацията Extinction Rebellion.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР