Английската корабостроителна компания Cammell Laird си сътрудничи с Ливърпулски университет

...
Английската корабостроителна компания Cammell Laird си сътрудничи с Ливърпулски университет
Коментари Харесай

Правят 3D модели на реакторни компоненти заради пандемията

Английската корабостроителна компания Cammell Laird си сътрудничи с Ливърпулски университет за превъзмогване на провокациите, породени от рецесията COVID-19 в региона на атомните планове на компанията.

Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика (BEIS) на Острова спонсорира редица изследвания посредством своята „ Програма за енергийни нововъведения “, с цел да опрости различните системи за произвеждане на електрическа енергия и да ги направи по-безопасни и икономични. Като част от тази самодейност, Cammell Laird кандидатства за създаване на оборудване, което ще ѝ разреши да проектира, построява, оборудва и доставя модулни секции на електроцентрали - с акцент върху горивните сглобки за реактори с натриево изстудяване.

Изправена пред невъзможността да организира наложителните HAZOP проби за систематична сигурност заради рестриктивните мерки на корона вируса, Cammell Laird ще разчита на екип от Центъра за виртуален инженеринг към Ливърпулския университет, който създава виртуални 3D модели на реакторни съставни елементи. Това ще даде опция на експертите от Cammell Laird да създадат тестванията виртуално и да извършат анализите си без закъснение, съобщи Insider Media.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР