Английската гимназия протече при дъждовете през уикенда, след като пазарджишка

...
Английската гимназия протече при дъждовете през уикенда, след като пазарджишка
Коментари Харесай

Английската протече след пишман майсторите

Английската гимназия протече при дъждовете през уикенда, откакто пазарджишка строителна компания заряза ремонтите и остави незавършен покрива, изолацията и отоплителната система. При обезпечени 1,13 млн. лв. за огромните ремонтни работи в този момент се постанова други 60 000 лв. незабавно да се пренасочат към създаване на елинсталацията, а школото да купи за още 10 000 лева електрически радиатори, тъй като отоплителните тела на парното са демонтирани и не се знае по кое време ще се сложат нови.

След преваляванията в събота и неделя през нощта новата седмица в ЕГ „ Пловдив ” стартира с теч на стълбището в образователния корпус. Вода се стича и в стаите на общежитието за девойките. „ Преместили сме настанените там в стаи на долните етажи. Ситуацията ще се повтаря при всеки дъжд, защото покривът на главната постройка остана незавършен ”, изясни шефът на образователното заведение Николай Радев.

Както „ Марица ” писа, още през лятото той сигнализира, че пазарджишката компания „ Термикс Европейски Съюз ” работи едва-едва и няма да се оправи с ремонта на учебното заведение. Тя бе определена, макар че към този момент се е компрометирала под тепетата - по времето на кметуването си Славчо Атанасов прекъсна със скандал контракта с нея, тъй като не довърши в период дворовете на детски градини. След сигналите, че това може да се повтори с Английската, шефът на компанията Стефан Гочев реагира, че има още доста време доникъде на октомври, когато би трябвало да се съобщи обектът, и ще прати още бригади, които да се оправят. Компанията оправда бавните темпове с това, че почнала работа късно - трябвало да изчака да приключат занятията в края на предходната образователна година, след това пък попречил дъждовният юни. Впоследствие обаче компанията подвигна ръце и призна, че фактически не може да извърши уговорката си. Така учебното заведение бе зарязано като строителна площадка тъкмо преди старта на образователната година.

В момента е направено едвам 20% от заложеното като ремонт, сподели Николай Радев. Той не може да чака новите процедури по Закона за публичните поръчки - времето става студено и синоптиците предизвестяват, че още на следващия ден температурите ще паднат до 10-12 градуса оптимални стойности. Тъй като радиаторите са демонтирани от служащите на „ Термикс Европейски Съюз ”, само че новите по този начин и не са сложени, на парно не може да се разчита. Оправяме сами елинсталацията с 60 000 лв. от общината, които ни бяха отпуснати за планиране и които в този момент прехвърляме в друга активност, изясни Радев. Отделно той дава 10 000 лв. от делегирания бюджет на учебното заведение, с цел да купи 180 електрически радиатора. С тях ще се топлят класните стаи, до момента в който се реши казусът генерално.

Дотогава Английската остава единствено с една изолирана и измазана външна стена - северната фасада откъм бул. „ България ”, и стартирано, само че незавършено саниране на едното от общежитията.

Договор с нова компания - след 10 дни

До 1 ноември тече период за обжалване и едвам по-късно може да се подпише контракт с новата компания, която да довърши ремонта на ЕГ „ Пловдив ”, разясниха от общината.
На състезанието по Закона за публичните поръчки са се явили 4 претендента. Трите компании са отстранени в хода на подбора, защото ценовите им оферти са били неверни и непълни. Така да довърши ремонта на Английската гимназия е избрана „ ПОИС 32 ”, чиято оферта е на стойност 898 851,46 лв. с включен Данък добавена стойност. Водещ съучастник в обединяването е БГ „ Алтернатива ” ООД със съдружници „ Скафф ” ЕООД и „ Водоснабдителна система Инженеринг ” ООД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР