Английската футболна асоциация публикува мотивите, с които наложи наказание от

...
Английската футболна асоциация публикува мотивите, с които наложи наказание от
Коментари Харесай

Абсурд: ФА е наказала Кавани, без да смята действията му за расистки

Английската футболна асоциация разгласява претекстовете, с които наложи наказване от 3 мача и санкции със 100 000 лири нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани. Уругваецът бе глобен, тъй като употребява думата "negrito " при връзка със собствен другар в Инстаграм през октомври.

В испанския език въпросната дума няма отрицателна конотация и се употребява за послание към другар, само че в Англия обстановката е по-различна. Въпреки това от претекстовете за решението излиза наяве, че Регулаторната комисия към ФА не счита Кавани за расист и той не е бил наясно, че употребява несъответствуващ език, само че парадоксално наказването му за расизъм остава.

"Комисията остана задоволена, че играчът е написал отговора си на известие от собствен другар от Уругвай, без то да е проектирано или планувано да бъде расистко или обидно нито за неговия другар, нито за други, четящи наличието на обявата в Инстаграм ", показва тричленната комисия.

"Подобно умозаключение беше подкрепено от всички налични доказателства, свързани с събитията, при които е направена обявата и предвид на характера и отговора на играча. Не е задоволително обаче играчът просто да не е имал такива планове, с цел да се избегне наказване ", показват още от Футболната асоциация.

В решението се споделя още, че е обикновено Кавани да не е наясно с културата и традициите в Англия, в която живее от едвам няколко месеца, само че Футболната асоциация е сюрпризирана от обстоятелството, че Манчестър Юнайтед като клуб не си е направил труда да изясни на играчите какво е възможно и какво не.

Заради наказването той пропусна турнирната победа с 2:1 над Астън Вила, загубата с 0:2 от Манчестър Сити за купата на Лигата и няма да може да играе в срещата с Уотфорд от третия кръг за Купата на Англия.

В Южна Америка и най-много в родината на Кавани Уругвай решението да бъде осъден бе признато доста остро. Според Уругвайския футболен съюз Английската футболна асоциация е тази, която прави "дискриминационен и расистки акт ", а не играчът, защото санкционира "цялата наша просвета и целия наш метод на живот ".
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР