Английската футболна асоциация (ФА) обяви приходи 376 милиона паунда за

...
Английската футболна асоциация (ФА) обяви приходи 376 милиона паунда за
Коментари Харесай

Футболната асоциация на Англия обяви рекордни приходи

Английската футболна асоциация (ФА) разгласи доходи 376 милиона паунда за сезон 2017-2018. Резултатите важат за финансовата година, която завършва през юли 2018 година, и организацията бележи растеж на приходите с 25 милиона паунда.

През 2016-2017 година приходите на ФА бяха 351 милиона.

Телевизионните права не престават да бъдат най-големият доход на средства за организацията. За предходната година те възлизат на 225 милиона паунда. Освен рекордните доходи от ФА оповестиха, че са вложили в подобряването на футбола в Англия 128 милиона паунда.

От ФА чакат още по-големи доходи в края на финансовата 2018-2019 година. В идващия доклад в действие ще влязат новите покупко-продажби с редица спонсори. ФА подписа 12-годишен контракт с доставчика на спортна екипировка " Найки ", както и тригодишно удължение на договорката с самолетната компания " Емирейтс " за спонсор на ФА къп. Другите спонсори на организацията са Budweiser, Pitch и IMG.

" ФА се намира в чудесно финансово положение. Благодарение на това ние ще продължим да поддържаме с цялостни сили развиването на британския футбол. Много значим за нашия план е комплексът " Сейнт Джордж парк ", който ни разрешава да приготвяме всички тимове ", сподели ръководителят на ФА Мартин Глен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР