Английската дума Luminary означава “светило. С нея се обозначават освен Слънцето още

...
Английската дума Luminary означава
“светило. С нея се обозначават освен
Слънцето още
Коментари Харесай

Купето Rolls-Royce Wraith Luminary шашка със светлинни ефекти

Английската дума Luminary означава “светило ”. С нея се отбелязват освен Слънцето още и водещи човешки мозъци в историята и науката. Точно на такива люде е отдадена специфичната колекционна серия на купето Rolls-Royce Wraith, включваща 55 уникални автомобила.

Както и в предходните спецсериии на Призрака, англичаните отделят особено внимание на специфичните резултати, неизползвани до този миг в автомобилостроенето. Като таван във вида на обсипано със звезди небе. При Luminary също се употребява нещо сходно, само че тук 1340-е огънчета на стъклената нишкова оптика имитират рухване на астероиди, като осем от тях прелитат в инцидентен ред над предните седалки.

Настройката на виртуалния небосвод заема цели 20 часа. Звездите падат най-вече над водача, подчертавайки неговия статут. На същата цел са подчинени и предните светли седалки, които контрастират с тъмните задни. В тапицерията на вратите са монтирани апликации от селекциониран чешки дъб, а са добавени още и 176 светодиода, създаващи направо хипнотизираща плетеница. Целият “космос ” в колата се включва с отделен бутон.

Купето е боядисано в новия цвят Sunburst Grey /слънцегреещо сиво/, който на естествена слънчева светлина трансформира отенъка си в топли медни тонове. В боята са нанесени на ръка ивички в цвят Sunburst Motif, излъчващи дълбокоемоционална топлота. Ефектът на “сутрешна заря ” се подържа и от цвета на джантите на автомобила.

Централният тунел на колата и вратите са украсени със специфична “тъкан ” от стоманени влакна с диаметър 0,08–0,19 мм, чието произвеждане в “бяла стая ” отнема три дни. Цената на колата не се афишира, но тази на “стандартен ” Wraith е в рамките на 5,45 – 6,99 милиона лв..
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР