Английската банка намали прогнозата си за икономическия растеж на Великобритания

...
Английската банка намали прогнозата си за икономическия растеж на Великобритания
Коментари Харесай

Английската банка оряза прогнозата за икономическия ръст на Великобритания

Английската банка понижи прогнозата си за икономическия напредък на Англия през идващите две години, осведоми Би Би Си.

Банката предизвести, че при сюжет Брекзит без договорка стопанската система ще бъде наранена и ще докара до още по-голямо обезценяване на лирата.

Финансовата институция остави главната рента непроменена на равнище 0.75% на фона на по-слабия международен стопански напредък и продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Английската банка разгласи, че стопанската система на Обединеното кралство ще се разшири с 1.3% тази година, като прогнозата през май беше за 1.5% напредък. Банката също ревизира прогнозата си за растежа и за 2020 година до 1.3 на 100 от предходната прогноза 1.6 на 100.

Прогнозите се основават на презумпцията, че Англия напуща Европейски Съюз със договорка, което значи, че стопанската система на Обединеното кралство може още повече да се забави при положение Брекзит без договорка.

Гуверньорът на Английската банка Марк Карни предизвести, че възможностите за Брекзит без договорка се усилват " доста ". По думите му отговорът на централната банка няма да бъде автоматизиран.

Банката чака вложенията през второто и третото тримесечие да спаднат. Очакванията са инфлацията да падне през идващите месеци с 0.5 процентни пункта под задачата от 2 на 100 поради ниските енергийни сметки.

Вчера Федералният запас на Съединени американски щати за първи път понижи главната рента от 2008 година /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР