Английската актриса Хелън Мирън ще получи почетна “Златна мечка“ за

...
Английската актриса Хелън Мирън ще получи почетна “Златна мечка“ за
Коментари Харесай

Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“ на „Берлинале“

Английската актриса Хелън Мирън ще получи почетна “Златна мечка “ за житейски достижения на 70-ия интернационален кино фестивал „ Берлинале “, оповестява пресслужбата на шоуто.

Берлинският кино фестивал ще се организира от 20 февруари до 1 март в немската столица, оповестява РИА Новости. Церемонията по награждаването на Хелън Мирън ще се организира на 27 февруари, след което на гостите на шоуто ще бъде показана филмът „ Кралицата “ на Стивън Фрийс с нея в основната роля.

“Хелън Мирън има мощна характерност, превъплъщенията й на екрана са постоянно поразителни. Със своите тълкования на комплицирани героини тя изненадва още веднъж и още веднъж – без значение дали това е Крис във кино лентата “Календарни девойки ” или Елизабет II във кино лентата “Кралицата ”. За нас е огромна чест да й присъдим почетна “Златна мечка ”, сподели Мариете Рисенбек, изпълнителен шеф на фестивала.

Мирън е известна с функции във филми като „ Лудостта на крал Джордж “, „ Калигула “, „ Хичкок “ и доста други. Носител е на награди за най-хубава женска роля от филмовите фестивали в Кан и Венеция, както и на „ Оскар “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР