Англия забранява пътуванията в чужбина без уважителна причина, а нарушителите

...
Англия забранява пътуванията в чужбина без уважителна причина, а нарушителите
Коментари Харесай

Британците не могат да напускат Острова без жизненоважна причина

Англия не разрешава пътуванията в чужбина без уважителна причина, а нарушителите ще бъдат глобявани с 5000 паунда. Това написа „ Таймс “, като се базира на свои източници на „ Даунинг Стрийт “ – държавното управление е внесло такива рекомендации на депутатите, а гласуването по този въпрос е планувано за 25 март (четвъртък). Предвид болшинството в Народното събрание на ръководещата Консервативна партия се чака предложенията да бъдат утвърдени, а рестриктивните мерки да влязат в действие идващия понеделник. Мярката няма да важи за пътувания до Ирландия, остров Ман и Нормандските острови. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще решат сами дали да приложат рестриктивните мерки на Англия.

Това значи, че до 30 юни всички пътувания в чужбина, които не се смятат за жизненоважни, ще останат неразрешени, както беше и до момента. Пътуване е разрешено единствено за работа, учене, лекуване, посещаване на родственик или другар, който умира, подписване на брак или наличие на сватбата на непосредствен родственик, пренасяне или продажба на недвижими парцели, полагане на доброволчески труд.

Такива са изискванията и за нашите сънародници – учащи или работещи краткотрайно на територията на страната. Техният статут бе в допълнение комплициран от Брекзит, като към момента не е ясно дали и по какъв начин ще е допустимо ученето на жители на Европейски Съюз в Обединеното кралство. Детайлите коментира Британския съвет в България – в случай че хората са пристигнали в там преди 1 януари 2021 година, няма да им е нужна виза. Ако възнамеряват да останат след 1 януари 2021 година да вземем за пример поради продължителността на  образованието, ще би трябвало да аплайват онлайн за Схемата за уседналост –  EU Settlement Scheme. Схемата е безвъзмездна и би трябвало да се кандидатства допустимо най-скоро след идването в Обединеното кралство, най-късно до 30 юни 2021. Статутът на идващите след юни към момента предмет на договаряния. Засега пътуването на сънародниците ни от и до страната е при същите условия като всички останали.

Няма информация за пътуването на туристи, само че наложителната карантина за влизане във Англия остава. В момента всички влизащи, без значение от страната, от която идват, са длъжни да останат в карантина за 10 дни и да създадат най-малко три теста за ковид – един преди влизане в страната и два след идване – на втория и осмия ден от карантината. Ако пък пътуващите идват южноамерикански страни или някои африкански страни, Обединените арабски емирства или Катар, те ще останат карантинирани в специфичен хотел за своя сметка. Според  „ Таймс “ Франция също ще бъде добавена в аления лист тази седмица и пътуващите оттова също ще отсядат в Covid хотелите.

Прочетете още на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР