Англия спечели първа Световна купа по крикет след невероятен финал

...
Англия спечели първа Световна купа по крикет след невероятен финал
Коментари Харесай

Англия спечели първа Световна титла в крикета

Англия завоюва първа Световна купа по крикет след необикновен край против любимеца Нова Зеландия, игран в " Меката " на този спорт " Лорд`с крикет граунд " в Лондон. Този триумф може да се съпоставя единствено с трофей в ръгбито и за мнозина на Острова е по-голям от подобен във футбола.
 Британците са непоправими: Крикетът им е по-голям от финала на Световното (СНИМКА)
Британците са непоправими: Крикетът им е по-голям от финала на Световното (СНИМКА)

На Острова се вълнуват от Мондиала, само че въпреки всичко той е на... трето място за тях

Англичаните са известни със спортните си драми и този път останаха правилни на традицията. И двата тима осъществиха по 241 точки в 50-те си оувъра. Това е доста рядко срещано в този спорт и се стигна до Супероувър , който се явява нещо като дузпите във футбола.
 Снимка 434026
Източник:

Всеки един от отборите има по 6 хвърляния. След тях още веднъж те бяха наедно, постигайки по 15 точки. Така се наложи упражнението да бъде повторено. Преди последното си мятане новозеландците се нуждаеха от 2 точки.

Новозеландецът Мартин Гъптил беше покрай подвига, само че малко преди да успее да доближи до точковата зона Джос Бътлър събори " пръчките " и публиката изпадна в делириум.
 Снимка 434022
Източник:

Англия можеше да завоюва преди този момент, откакто се нуждаеше от 15 точки в последния постоянен оувър. При последните две топки англичаните не можаха да осъществят нужните им две точки. Марк Ууд беше " изгорял ", само че по-късно трябваше да се върне за Супероувъра.

В полуфиналите Англия победи безконечния зложелател Австралия, с който има 150 годишно съревнование. В другия Нова Зеландия се наложи над спечелилия в груповата фаза Индия.

Забележка: Оувър е поредност от 6 хвърляния, в които другия тим пази " пръчките " и натрупа точки.
 Снимка 434024
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР