Англия ще спори с Италия на финала на Евро 2020

...
Англия ще спори с Италия на финала на Евро 2020
Коментари Харесай

Англия обърна Дания и е на финал

Англия ще спори с Италия на финала на Евро 2020 в неделя, откакто надигра Дания с 2:1 с продължения на „ Уембли “.

Хари Кейн донесе триумфа на британците с гол в 104-та минута. Две по-рано бе отсъдена дузпа за нарушаване против Рахийм Стърлинг. Кейн застана зад топката, стреля едва в левия ъгъл на Каспер Шмайхел и вратарят избави. При добавката обаче нападателят на „ Тотнъм “ бе непогрешим и означи четвъртия си гол в шампионата.

Преди това Дания поведе в 30-та минута след ужасно осъществяване от директен свободен удар на Микел Дамсгор. Той откри топката по превъзходен метод и трансферира стената, с цел да остави без шансове Джордан Пикфорд.

Това бе първи гол на европейското, непосредствено от директен свободен удар и първи гол във вратата на Пикфор от началото на шампионата.

В 39-та минута Англия съумя да изравни след хубава офанзива, която приключи с автогол на Симон Кяер. Букайо Сака пусна прострелна топка към Стърлинг, а Кяер се хвърли, с цел да пресече паса, само че вместо това вкара във вратата си. Така автоголовете на Евро 2020 станаха 11 и биха досегашния връх от 9 попадения в личната си врата.

Силен мач направи вратарят на Дания Каспер Шмайхел, чиито решителни намеси предотвратиха най-малко три чисти положения.

През второто полувреме обаче по този начин и не падна нов гол и след 6 минути добавено време към 90-те, мачът отиде в продължения, където „ трите лъва “ най-накрая съумяха да завоюват на полуфинал на огромно състезание. За последно англичаните сториха това на Мондиал 1966, когато побеждават Португалия с 2:1, а след това победиха и със международната купа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР