Англия ще остане без вода в рамките на 25 г.,

...
Англия ще остане без вода в рамките на 25 г.,
Коментари Харесай

Англия остава без вода до 25 г.

Англия ще остане без вода в границите на 25 година , предизвестява шефът на Агенцията по околна среда сър Джеймс Беван пред " Гардиън " преди тирада на конференция в Лондон.

Страната е изправена пред " доста рискова обстановка ", акцентира Беван и означи, че търсенето на вода от растящото население надминава намаляващите запаси вследствие на климатичните промени.

По думите му обаче това може да бъде избегнато с упорит проект за ограничение потреблението на вода от хората с 1/3 и течовете от водоснабдителната система с 50%, както и с нови огромни резервоари, повече фабрики за обезсоляване и пренасочване на вода в страната.

Според него прахосването на вода би трябвало да се преглежда като обществено недопустимо , както и хвърлянето на пластмасови боклуци във водните басейни.

Беван разясни, че водоснабдителните компании откриват същото нещо, а точно, че най-големият риск са климатичните промени.

До 2040 година повече от половината лета се чака да бъдат по-топли от горещата вълна през 2003 година , което ще докара до още по-голям дефицит на вода и евентуално 50-80% по-малко вода в някои реки през лятото, изясни специалистът.

Населението на Англия се чака да нарасне от 67 на 75 милиона души през 2015 година, което ще усили и потреблението на вода. Беван обаче сподели, че приблизително човек употребява по 140 литра вода , само че могат да бъдат понижени до 100 литра през идващите 20 година при по-ефективно потребление на жилищата и градините. В момента 1/3 от водата е изгубвана при течове или хабене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР