Англия разгроми Швеция с 4:0 и се класира на европейското

...
Англия разгроми Швеция с 4:0 и се класира на европейското
Коментари Харесай

Англия на финал!

Англия разгроми Швеция с 4:0 и се класира на европейското състезание за дами.

Бетани Мийд откри в 34-ата минута. Лусия Бронз направи 2:0 в 48-ата. В 68-ата резарвата Алесия Русо направи 3:0, а последният гол падна в 76-ата и бе на Франческа Кърби.

" Лъвиците " направиха мъчно начало на мача, само че Мийд ги изведе напред с попадение в 34-та минута и от този миг те владееха напълно самодейността в мача. Така селекцията на Сарина Уийгман е първата за Англия с край на огромен шампионат от 2009 насам.

Домакините на Европейското състезание към този момент имат 11 следващи победи и на финала този уикенд ще се изправят против Германия или Франция на " Уембли ".

Шведките пропиляха три чисти положения и даже удариха напречната греда преди попадението на Мийд. След малко повече от половин час игра тя получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля около Хедвиг Линдал за 1:0.

Първото полувреме приключи при този резултат, а англичанките усилиха преднината си още на старта на втората част. Бронз повиши на 2:0 в 48-та минута с глава след ъглов удар, а Лорън Хемп удари греда от чиста обстановка малко по-късно.

Русо не съумя да запише асистенция в тази обстановка, само че вместо това вкара третия гол в 68-та минута с удар сред краката на Линдал. Кърби пък оформи крайния резултат осем минути по-късно
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР