Англия победи изключително трудно Словения с 1:0 на "Уембли" в

...
Англия победи изключително трудно Словения с 1:0 на "Уембли" в
Коментари Харесай

Англия е вече на Мондиал 2018

Англия победи извънредно мъчно Словения с 1:0 на "Уембли " в решителен мач от квалификационна група „ F” и се класира за международното състезание в Русия идващото лято. Хари Кейн (90+4) изведе "трите лъва " с капитанската лента за първи път в международните квалификации и с гола си надълбоко в добавеното време ги класира за Мондиал 2018.

Бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк бе титуляр за гостите, които се държаха обичайно на терена на „ Уембли” и бяха доста покрай това да си тръгнат с точка от Лондон, само че рухнаха в четвъртата от шестте минути добавено време на срещата.

Англичаните преобладаваха, само че за цялата първа част сътвориха единствено едно чисто голово състояние. В 26-ата минута Хендерсън шутира мощно, само че Ян Облак избави. Десетина минути по-късно Уокър извърши директен свободен удар и прати топката над вратата.

В 41-ата минута Дайър вкара гол, който обаче бе анулиран поради нарушаване на Стърлинг преди този момент офанзива. В добавеното време на първата част Облак мазета удар на Маркъс Рашфорд.

След почивката футболистите на Гарет Саутгейт усилиха оборотите и в 62-ата минута бяха покрай гола, само че Мевлия почисти топката малко пред голлинията след прехвърлящ удар на Рашфорд. Три минути по-късно и капитанът на гостите Бощиян Сесар мазета пред голлинията след шут по земя на Стърлинг. Натискът на англичаните се засилваше с всяка минута. Въпреки това в 83-ата минута гостите можеха да поведат, откакто Тим Матавж бе изведен самичък против Джо Харт, само че вратарят на Уест Хям избави удара на нападателя.

В четвъртата минута от добавеното време Ян Облак сгреши в опита да подаде топката с ръка на съотборник, Уокър пресече и центрира към Хари Кейн, който от близка отдалеченост донесе успеха на домакините и класира Англия за международното състезание.

След седмия си триумф в групата англичаните са непоклатими от върха с 23 точки. Словения е на четвърта позиция 14 точки и ще има уверено домакинство против Шотландия в последния кръг, като единствено при победа ще може да се надява на второто място и вероятно присъединяване в плейофите за класиране на Световното в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР