Англия победи Дания с 2:1 след продължения и се класира

...
Англия победи Дания с 2:1 след продължения и се класира
Коментари Харесай

Две топки на терена: Вместо спиране на играта - дузпа за Англия

Англия победи Дания с 2:1 след продължения и се класира за първи път на край на европейско състезание по футбол. " Трите лъва " се оправиха с " аления динамит " с помощта на дузпа, отсъдена за рухване на Рахим Стърлинг в 102-ата минута.

Освен че обстановката бе извънредно противоречива и към този момент няколко часа е най-обсъжданата тематика измежду спортните ентусиасти, повторенията на нея демонстрираха нещо още по-притеснително.
Снимка: Reuters
Преди Стърлинг да нахлуе в наказателното поле, на терена има втора топка. Той даже минава около нея, само че за съдиите очевидно няма никакво значение.

По принцип при втора топка на терена играта се стопира. В този случай освен не е спряна, само че и никой не алармира за казуса, макар че може да каже, че тази втора топка непосредствено въздейства на играта.

След рухването на Стърлинг съдията Макели уточни бялата точка за дузпа, само че не пожела самичък да прегледа обстановката. Хари Кейн стреля, Каспер Шмайхел избави, само че при добавката нападателят бе праволинеен - 2:1 за Англия и край на Евро 2020.

Anyone else notice the second ball on the pitch as Sterling wins the penalty
— jonathan heath (@jonathanheath12)
Regardless of the fact that it wasn't a penalty. Doesn't the whistle always blow when a second ball is on the pitch?
— Narek #EdenSZN (@Narek_RMA1)

Негативните реакции на почитателите в обществените мрежи не закъсняха.

Освен от дискусионната дузпа, те се възмущават от втората топка на терена, както и на опитите Шмайхел да бъде омаян с лазер, ориентиран към очите му.

So there was a second ball on the pitch, and a dive, and now this Feeling even sorrier for Denmark now
— Elaine Nelson (@MissEllieN)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР