Англия отстъпи на Хърватия и титлата се размина с прибиране

...
Англия отстъпи на Хърватия и титлата се размина с прибиране
Коментари Харесай

Англия и Джунейт Чакър: код червено

Англия отстъпи на Хърватия и купата се размина с прибиране вкъщи. Островитяните обаче още веднъж имат искания към съдийството на Джунейт Чакър. Голът, с който " ватрените " пратиха мача в продължения пристигна след високо вдигнат крайник на създателя му - Иван Перишич, само че турският рефер реши, че рискова игра няма.

Чакър свири своя трети мач на Мондиал 2018. Отсъжданията му на дуела Аржентина - Нигерия от груповата фаза също провокираха полемики, откакто той отхвърли да се съобрази със системата за видеоповторения и не отсъди втора дузпа за нигерийците.
Хърватия е на край! Англия се прибира вкъщи, купата - не (ГАЛЕРИЯ) „ Ватрените ” победиха „ Трите лъва ” с 2:1 след продължения
Но за какво Чакър е толкоз недолюбван в Англия?


Турският арбитър е изгонвал Джон Тери, Стивън Джерард и Гари Кейхил във значими дуели, прави това и с Нани от " Манчестър Юнайтед " в последния мач на Сър Алекс Фъргюсън в Шампионската лига.

Опитният рефер демонстрира червен картон на капитана на " Челси " Джон Тери, поради който именитият бранител пропуща финала в най-авторитетния клубен шампионат през сезон 2011/2012.



И до момента в който централният защитник няма мотив за митинг, защото удря с коляно Алексис Санчес от " Барселона ", то не можем да кажем същото за случая със Стивън Джерард.

Отново през 2012 година звездата на " Ливърпул " и Англия е пратен под душовете по-рано в международната квалификации с Украйна. Два жълти картона... първият червен за полузащитника с националната фланелка.

Стиви Джи, който след това пропуща дуела със Сан Марино заради наказване, дефинира Чакър като " фен на картоните ". " Не мисля, че в мача въобще имаше нарушаване за картон ", прибавя гневеният Джерард.



Чакър продължава " враждата " с британците, показвайки пряк червен картон на Гари Кейхил от " Челси " при провалянето от бразилския " Коринтианс " във финала на Световното клубно състезание.



За похлупак на всичко Чакър скапва и последния мач на Сър Алекс Фъргюсън в Шампионската лига. През 2012/13 " Манчестър Юнайтед " губи от " Реал " Мадрид в осминафиналите, само че провалянето значително се дължи на аления картон, който турският арбитър подвига на Нани за фаул против Алваро Арбелоа.

Чакър управлява мачове от евротурнирите от 2003 година, а от 2006 година свири срещи на националните тимове. Турският рефер има 141 публични дуела, в които е раздавал картоните като топъл самун - общо 581 жълти и 37 червени.

На терена е деспот - всяка демонстрация на пренебрежение към него и отсъжданията му се санкционира с картон. Така да вземем за пример Чакър гони ирландеца Кийт Андрюс в мач от Евро 2012 поради... отвод на последния да се изтегли при построяването на защитна стена.

Британци и Джунейт Чакър - напрежението е обезпечено!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР