Англия ни атакува остро за расизъм преди мача в София

...
Англия ни атакува остро за расизъм преди мача в София
Коментари Харесай

Лумпен ни докарва наказание за расизъм


Англия ни нападна остро за расизъм преди мача в София сред националните тимове на 14 октомври. След случай на " Уембли " в събота, когато националите паднаха с 0:4, българин е бил арестуван на трибуните след расистки обиди към крилото на домакините Рахийм Стърлинг. Той е бил изкаран от стадиона от полицията, само че след разпит в близкия сектор е бил освободен. Футболната асоциация на Англия удостоверява, че става дума за едно арестувано лице, и прецизира, че сходно държание не се толерира на " Уембли ", като разяснява, че УЕФА и селекционерът на домакините Гарет Саутгейт са осведомени за случая.
Делегатът на мача надали го е премълчал в отчета си. На Острова тематиката още веднъж бе подхваната наред с надалеч по-важните информации за наближаващия Брекзит.
Селекционерът на " трите лъва " Гарет Саутгейт взе думата и този път, за разлика от изявленията за играта на българите при успеха на отбора му с 4:0, само че отхвърли да е изкусен.
" Разбира се, че това ме тормози - сподели Саутгейт в изявление пред Sky sports. - Вече планираме някои неща в програмата си за пътуването до София. Ще обсъдим и с играчите тези елементи, преди да отпътуваме за мача. Знаем, че там имаме история с този проблем. Искаме да създадем всичко допустимо футболистите да са готови за това, което може да ги чака. Не съм сигурен, че ще отидем в България и нищо такова няма да се случи още веднъж ".
През 2011 година, когато Англия ни гостува в евроквалификация, тъмнокожите играчи на гостите Тио Уолкът, Ашли Йънг и Ашли Коул се оплакаха, че са чували маймунски звуци от трибуните. Тогава УЕФА ни наказа тежко с една от най-големите до тогава санкции - 40 000 евро, и отчасти затвори трибуните на стадиона в София за идващия мач.
В Англия обаче дефинират глобата като " прекомерно лека ". Трибуни на " Васил Левски " ще бъдат отчасти затворени така и така за семействата с Англия и Чехия поради " дискриминационни знаци и викания " по време на дуелите с Косово в София (2:3) и с Чехия в Прага (1:2).
Саутгейт изрази терзание и от държанието на британските почитатели при гостуването в София, както и за мача в Прага с Чехия, който също следва на тима му. Очаква се към 2500 англичани да съпровождат любимците си.
" Призовавам за съответно и цивилизовано държание нашите последователи - сподели селекционерът. - Нека това бъде просто едно прелестно пътешестване и вечер с прекрасен футбол. Надявам се, че сме надживели времената, в които имахме сходни проблеми, създаващи неприятно име на британската игра ", приключи селекционерът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР