Англия може и да се окаже последната страна, която е

...
Англия може и да се окаже последната страна, която е
Коментари Харесай

ФИФА обмисля сериозни промени в юношеските първенства

Англия може и да се окаже последната страна, която е печелила Световните шампионати по футбол за юноши до 17 години и за младежи до 21 години, защото ФИФА преглежда поредна промяна в юношеските шампионати. Идеята, която сега се преглежда от Световната федерация по футбол, е обединяване на шампионатите. Задачата на специалистите е да преценяват коя граница е добра- дали състезание до 18 или до 19 години. Ако бъде основано такова юношеско-младежко Световно състезание, то ще бъде с 48 отбора по сходство на Световното Турнирите за девойки най-вероятно също ще претърпят промяна или обединяване. Идеята е да се направи едно Световно състезание за девойки с 24 участващи тима. Тези два бъдещи и възможни плана бяха обсъждани на заседание на Комисията по развиването преди две седмици.

Предложенията ще бъдат обсъждани и на срещите на президента на ФИФА Джани Инфантино по време на срещите му с африкански футболни федерации в Нигерия и в Мавритания.

От ФИФА обявиха пред организация АП, че предложенията са част от настоящото разглеждане на равнището на шампионатите във втората година от ръководството на президента Джани Инфантино. Швейцарецът от италиански генезис към този момент съумя да усили формата на Мондиала от 32 на 48 страни, като това ще започва през 2026-а година.
FIFA consider merging Under-17 and Under-19 World Cups: The governing body are hopin.. https://t.co/57khurCkJX pic.twitter.com/rNGZe05jpo
— Premier News (@premnewuk) 22 февруари 2018 година Ако това бъде утвърдено, ще се получи много сериозен скок от шампионата до 17 години към шампионата до 20 години, които действително би трябвало да бъдат слети. Всяко едно от тези шампионати сега са с по 24 тима.

Другото, което във ФИФА желаят да уточнят, по какъв начин да приспособяват юношеските шампионати на международно равнище, тези на континентално.

Англия, която е дадена като образец, през предходната година се състезаваха на три огромни първенства- до 17, до 19 и до 21 години в Европа. Англичаните завоюваха купата при 19 годишните на Европейското състезание, като това стана сред Световното до 20 години в Република Корея и до 17 години в Индия през октомври. Между прочее, и двете също извоювани.

Световното състезание за младежи до 20 години съществува в този си тип от 2005-а година насам, когато Аржентина с Лионел Меси подвигна купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР