Англия и Хърватия определят втория полуфиналист на МондиалаОтборите на Англия

...
Англия и Хърватия определят втория полуфиналист на МондиалаОтборите на Англия
Коментари Харесай

Англия и Хърватия определят втория полуфиналист на Мондиала
О

Англия и Хърватия дефинират втория полуфиналист на Мондиала
Отборите на Англия и Хърватия ще се изправят един против различен през днешния ден от 21:00 часа българско време на стадион „ Лужники “ в Москва, с цел да дефинират втория финалист на Световното състезание по футбол. Снощи тимът на Франция победи Белгия с 1:0 в първия полуфинал от Мондиал 2018.

Англичаните ще се борят да стигнат до втория край на Мондиал в историята си и първи от 1966-та година насам, след като е единствената им купа, до момента в който с победа Хърватия ще реализира най-големия футболен триумф в цялата история на страната. До момента „ шахматистите “ имат едно трето място на Световно състезание от шампионата във Франция през 1998.

Двата отбора са се изправяли седем пъти един против различен до този миг, като два от тези мача са другарски – тъждество през 1996-та година и победа за Англия седем години по-късно. Първият им формален мач е в груповата фаза на Евро 2004, когато Англия печели с 4:2. През октомври 2006 Хърватия записва първата си победа над „ Трите лъва “ в евроквалификация в Загреб, а година по-късно идва популярната победа на „ шахматистите “ на „ Уембли “ с 3:2, която изхвърля Англия от присъединяване в Евро 2008. В идващия квалификационен цикъл за Мондиал 2010 двата тима още веднъж са в една група, като този път англичаните си връща за двете загуби и печелят с 4:1 и 5:1. По този метод общата статистика е пет победи за Англия, едно тъждество и две победи за Хърватия.

За да стигне до полуфиналите на Мондиал 2018, отборът на Англия приключи на второ място в група с Белгия, Тунис и Панама, а по-късно записа победа след дузпи над Колумбия. Това бе първи триумф след осъществяване на 11-метрови удари за Англия от 1996-та година насам. На четвъртфиналите възпитаниците на Гарет Саутгейт демонстрираха доста солидна игра и победиха Швеция с 2:0. Хърватите започнаха стремително присъединяване си на Световното състезание, побеждавайки поредно Нигерия с 2:0, Аржентина с 3:0 и Исландия с 2:1, с цел да завършат груповата фаза с цялостен актив. На четвъртфиналите отборът на Златко Далич не бе толкоз безапелационен и имаше потребност от дузпи, с цел да в профил Дания, а по-късно изхвърли и домакина на шампионата Русия, още веднъж след осъществяване на дузпи.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт може да разчита на всичките си 23 играчи за този дуел, откакто леките контузии на Джордан Хендерсън и Джейми Варди отшумяха. Хърватия най-вероятно ще бъде без десния бек Шиме Върсалко, който се контузи в дуела с Русия. Очаква се в негово неявяване Златко Далич да вкара опитния Ведран Чорлука в центъра на отбраната и да реалокира Домгаой Вида на десния фланг на защитата.

Рефер на срещата ще бъде турчинът Джунейт Чакър, за който това ще бъде трети мач на Световното състезание – той води успеха на Иран над Мароко и триумфа на Аржентина над Нигерия в груповата фаза.

Очаквани сформира:

Хърватия: Субашич, Вида, Чорлука, Ловрен, Стринич, Брозович, Ракитич, Модрич, Перишич, Ребич, Манджукич;

Англия: Пикфорд, Магуайър, Стоунс, Уокър, Трипиър, Йънг, Хендерсън, Али, Лингард, Стърлинг, Кейн. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР