Англия и Франция се срещат в очаквания с най-голям интерес

...
Англия и Франция се срещат в очаквания с най-голям интерес
Коментари Харесай

Финал преди финала: Англия срещу Франция

Англия и Франция се срещат в упования с максимален интерес четвъртфинален дуел от Мондиал 2022.

Мегасблъсъкът е през днешния ден от 21:00 часа на стадион „ Ал Бейт ” в Ал Кор и ще бъде управителен от Уилтон Сампайо, а спечелилият в срещата ще срещне спечелилия мача сред Мароко и Португалия.

На осминафиналите „ трите лъва “ и „ петлите “ реализираха солидни победи. Англия се наложи с 3:0 над Сенегал, до момента в който тимът на Дидие Дешан с лекост преодоля Полша след триумф с 3:1. Добрата вест за селекционера на Англия – Гарет Саутгейт, е завръщането в групата на крилото Раийм Стърлинг. Той бе в Лондон през последните няколко дни поради фамилни проблеми, само че от през вчерашния ден е в Катар и даже води занятие с главната група. Не е изключено Стърлинг да вземе присъединяване в срещата, макар че има единствено една подготовка.

Франция може и да позволи гол във всеки един мач и даже да загуби от Тунис с 0:1, само че остава един от любимците за трофея. Голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе се показва феноменално, а наподобява Дидие Дешан още веднъж разполага с колектив на терена.

Оливие Жиру към този момент е голмайстор номер 1 в ранглистата на своята страна, задминавайки Тиери Анри. Нападателят на Милан даде задатък против поляците на осминафинала. Две попадения добави Мбапе, а Роберт Левандовски оформи крайното 3:1 от дузпа в последните секунди.

С по 12 маркирани гола Англия и Португалия оглавяват подреждането за най-резултатни тимове в Катар. Веднага след тях се подрежда Франция с 9 попадения, чийто остриета Мбапе и Жиру показват чудесна форма.

За Англия отпадането на ¼-финал на Световно е постоянно срещано събитие. Страната е губила в тази фаза през 1954, 1962, 1970, 1986, 2002 и 2006 година Шест от последните осем елиминации на Англия от Мондиал идват против други европейски народи.

Франция на собствен ред към този момент доближи четвъртфиналите на Световното състезание в пет от последните седем издания – в това число всяко от последните три. „ Петлите “ по традиция играят сполучливо против европейски противници, като са побеждавали в осем от последните 10 пъти.

В исторически проект Англия има преимущество против Франция. Общо двата отбора са изиграли 31 мача. Англичаните имат 17 победи, 5 равенства и 9 загуби. На международно състезание Англия и Франция играят през 1996 и 1982. И при двата случая „ трите лъва “ печелят с два гола разлика 2:0 и 3:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР