Англичаните си поиграха с нашия национален отбор по футбол. Вкараха

...
Англичаните си поиграха с нашия национален отбор по футбол. Вкараха
Коментари Харесай

България – Англия 0:6, а на Боби всичко му е наред

Англичаните си поиграха с нашия народен тим по футбол. Вкараха ни шест гола. Бяхме зле и като спаринг сътрудник. Можеха да вкарат още 4-5, а и вратарят ни Пламен Илиев избави най-малко три попадения. Накрая подвигна ръце от беззащитност и с този жест като че ли разказа цялата покруса на българския футбол.
На всичкото от горната страна мачът от европейските квалификации бе пресечен два пъти, поради расистки реплики от трибуните. Дали ги е имало, кой ги е чул или се преекспонира казуса – мъчно ще разберем. Защото не признаваме да има такива и даже укоряваме англичаните, че преднамерено си измислят, за да… не е ясно тъкмо какво. Защото защо им е на да употребяват сходен прийом, откакто ни превъзхождат тотално и нямат проблем да ни бият с колкото изискат.

По-важно е друго. Борислав Михайлов управлява към този момент години наред българския футбол. Успехите в неговата епоха са толкоз микроскопични, че и най-силният микроскоп в света „ Око на сокол “ мъчно ще ги открие. Проблемът е, че нищо не е в положение освен да измести Боби от топлия стол, само че даже нещо да раздвижи във футболния съюз. Цяла година националите не са постигнали и една победа, само че от Съюза се чува единствено: всичко е наред, имаме вяра в бъдещето. 25 години след „ американското лято “ приказваме само в бъдеще време. Смяна на поколенията, да дадем доверие на младите, пренастройки у националите, време за обиграване… Пародия и трошене на пари. Стигнахме до такава степен, на мач с Англия стадионът да е цялостен на половина. Или празен на половина – както желаете.

Старши треньорът Балъков и той повтаря, че знае какво би трябвало да се направи, че един ден може би, ако…

Самите футболисти не са наясно какво се случва. Не са наясно и със себе си – стават ли за тази работа или не. Нито един от тях не споделя, че в тима няма дух и сърце, а то се вижда, че няма. В нито един от тях няма. Уменията, физическата и тактическата подготовка са ясни, само че без дух и сърце нищо не става. Половината от тях даже химна не знаят.

На един от подготвителните игрища на " Цървена звезда " в Белград написа с огромни букви: " Момци, Играйте безстрашно! " Тук сходен апел звучи пародийно. А да си храър на терена значи доста!

Лесно е да ги охулим, има мотив и причини. Но те не са напълно отговорни, тъй като по този начин са научени. Не единствено в семеството. Българската школа във футбола през последните години е показана най-много в чалготеки и жълтите медии. Кой на какъв ваучър е бил, какво си купил, на коя международна забележителност се е подписал, с кого е зет и прочие простотии. Това се е трансформирало в нрав, просмуква се в гените.

В целия свят знаят, че рибата се вмирисва от главата. Само у нас главата ухае на „ Версаче “ и джибри, а тялото вони на развалено… И никой не смее да съобщи на глас, че Боби и целият му съюз са скапани, прогнил е и българският футбол. Онези с качулките, дето се изнизаха от стадиона на мача с Англия поради расистките подвиквания са същите, които политико-мафиотизирани кръгове употребяват за свои цели против неуместни на властта. А е по този начин, тъй като и футбола, както всичко останало, е в ръцете на скапани олигарси и скапани политици. Каквото пипнат – умира. Също като с медиите. Едни и същи хора са. И до момента в който не скапят до дъно цялата страна, заедно с футбола, нищо няма да се промени. Защото няма гражданско общество. Нация без дух не може да отгледа футболисти с дух. Нищо не може да отгледа, с изключение на провали.

Николай Владимиров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР