Англичаните ще носят специални номера на фланелките си, а бивши

...
Англичаните ще носят специални номера на фланелките си, а бивши
Коментари Харесай

Англичаните ще почетат историята със специални номера в мача с Черна гора

Англичаните ще носят специфични номера на фланелките си, а някогашни капитани и международни първенци от 1966-а година ще бъдат поканени на "Уембли ", с цел да отчетат прекосяването на границата от 1000 национални футболисти. Това ще се случи по време на евроквалификацията против Черна гора на 14-и ноември.

Всички национали на Англия от 147 години насам ще получат своя персонален номер, започвайки от вратаря и първи състезател на тима Робърт Бейкър. Последният номер - 1244, ще получи последният дебютант за националния тим Тайрън Мингс.

Футболната асоциация (ФА) разгласи, че номерата ще бъдат принтирани под националната емблема, за което англичаните получиха особено позволение от УЕФА. Нововъведението ще бъде непокътнато и отсега нататък, само че след този мач номерата ще заемат място отвътре на якичката.

Англичаните оповестиха, че на мача ще участва и първият тъмнокож национал Вив Андерсън.

Мениджърът Гарет Саутгейт, който е 1071-ят национал, се разгласи изрично за нововъведението: "Винаги приказваме с футболистите за емблемата на фланелката и по какъв начин ние сме една дребна част от историята. Има доста футболисти, които са играли преди нас за националния тим и още повече, които занапред ще играят.

"Важно е да почитаме националната фланелка и да се опитваме да вървим към върха. За всички нас е извънредно значимо това, че ще бъдем част от този исторически мач, изключително тъй като на него ще участват редица някогашни национали "./ Българска телеграфна агенция

1️⃣,2️⃣4️⃣4️⃣ players have helped shape the #ThreeLions' story so far.

Our legacy will be celebrated, but our journey continues
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР