Англичаните определено обичат бирата, а едно от последните им открития

...
Англичаните определено обичат бирата, а едно от последните им открития
Коментари Харесай

Бирата, Великобритания и къде е открита първата на Острова

Англичаните несъмнено обичат бирата, а едно от последните им открития потвърждава, че тази обич датира от антични епохи.

Екип от археолози, работещ по автомагистрала A14 сред Кеймбридж и Хънтингдън, разкрил дребни фрагменти от овъглени останки, до момента в който работили по план за разширение на пътя. Учените настояват, че тези остатъци за доказателство за първата бира, която се създава във Англия.

Експертите считат, че бирата евентуално е на хиляди години, може би към 400 години преди Христа.

" Добре прочут факт е, че античните нации са употребявали процеса на произвеждане на бира, с цел да пречистват водата и да основат безвреден източник на хидратация ", изяснява доктор Стив Шерлок, ръковеодещ плана. Той добавя, че е допустимо откритието им да е най-ранното физическо доказателство за този развой, който се организира във Англия.

Фрагментите са открити от Лара Гонзалес - една от към 250 археолози, работещи на обекта. Гонзалес означи, че порестите структури на фрагментите наподобяват тези на остатъците на хляба. Въпреки това, наблюденията под микроскоп демонстрират доказателства за ферментация, а неналичието на тънко брашно сочи, че откритите останки са по-скоро от бира.

Източна Англия постоянно е била значимо място за варене на бира, защото в района се отглежда доста ечемик. По всяка възможност първата бира на Острова е била направена от зърно, защото хмелът не се употребява в Обединеното кралство до XV век, заключват от The Richest.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР