Англичанинът Мат Фицпатрик грабна първата си Мейджър голф титла в

...
Англичанинът Мат Фицпатрик грабна първата си Мейджър голф титла в
Коментари Харесай

Мат Фицпатрик спечели Ю Ес Оупън за първа Мейджър титла в кариерата

Англичанинът Мат Фицпатрик сграбчи първата си Мейджър голф купа в кариерата, откакто победи на Ю Ес Оупън по трагичен метод, правейки блестящи удари напрегнат в последния ден от конкуренцията. След вълнуваща борба сред трима голфъри в заключителните девет дупки на Кънтри Клъб, британецът приключи с -2 под пар 68 за -6 под пар 274 за шампионата и надигра американците Скоти Шефлър и Уил Залаторис с един удар .

„ Ще го кажа, тъй като завоювах, само че направих няколко невероятни удара и работя тъкмо за такива осъществявания. Израснах с фантазията да печеля Мейджър купа. От толкоз дълго време работих за този миг “, сподели първенецът, който завоюва аматьорския шампионат на същото игрище през 2013 и изравни легендата Джак Никлаус като единствените голфъри с триумфи на двете съревнования на едно и също игрище. „ Това значи всичко за мен “, добави Фицпатрик по отношение на достижението.
Мат Фицпатрик.
27-годишният играч от Шефилд, който подели петото място на ПГА Чемпиъншип предишния месец за най-хубавия си резултат на Мейджър до момента, направи ужасно бърди на 13-а дупка, с цел да подели първото място. На 15-а той още веднъж се оправи и поведе с два удара с помощта на боги на Залаторис. След бърдита на международния номер и първенец на Мастърса Шефлър на 17-а и на Залаторис на 16-а, преднината на Фицпатрик на последната дупка бе единствено един удар. Англичанинът изпрати тий удара си в ляв феъруей бункер, само че по-късно резервира самообладание и не позволи загуба на задатъка си, макар опита на Залаторис за бърди на 18-а, който в последна сметка се оказа несполучлив и Фицпатрик ликува с чек на стойност 3.15 млн. $ за спечелилия.

Японецът Хидеки Мацуяма, първенец на Мастърса от 2021, направи най-хубавия кръг за седмицата с 65 удара без нито едно боги, като финишира четвърти на -3 под пар 277. Четирикратният първенец в Мейджърите Рори МакИлрой и двукратният притежател на титли от най-висока категория Колин Морикава поделиха петото място с 278 удара, до момента в който вторият в света Джон Рам, който бе и настоящ първенец, подели едвам 12-то място с 281 след кръг от 74 в неделя. Шефлър направи заключителен кръг от 67, до момента в който Залаторис, който към този момент е троент вицешампион от девет старта в Мейджъри, и третият МакИлрой затвориха с по 69 – седмият подложен Морикава, настоящ първенец на Бритиш Оупън, приключи с 66.

Голфърите, които се причислиха към спонсорираните от Саудитска Арабия LIV Golf Series, се изправиха за първи път против свои сътрудници от Американския професионален голф тур, откакто локалната голф асоциация реши да не постанова забрани за присъединяване на играчи, без значение от наказванията на ПГА тура. 15-те голфъри от LIV, единствено четири от които стигнаха къта, бяха с общ резултат 118 над пар. Двукратният Мейджър първенец Дъстин Джонсън приключи със 72 и 284 удара за шампионата. Ричард Бланд от Англия направи 74 за +8 над 288 – първенецът на Мастърс Патрик Рийд бе с 290 след кръг от 74, а спечелилият от Ю Ес Оупън 2020 Брайсън ДеШамбо завърши с 293 след 75 в последния ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР