Англичанинът, който бе спасен в Пирин, загубил паметта си за

...
Англичанинът, който бе спасен в Пирин, загубил паметта си за
Коментари Харесай

С обгорени ръце и крака бил туристът, успял да повика помощ след удар от мълния

Англичанинът, който бе избавен в Пирин, изгубил паметта си за часовете, прекарани след удара

Турист от Англия бе ударен от гръмотевица в Пирин, само че оживя по знамение. Имал е шанс, тъй като при сходни произшествия оцеляването е съвсем невероятно.

Сигнал за бедстващия 41-годишен мъж е подаден в отряда на Планинската избавителна работа в Сандански в петък към 14,30 ч. Първата информация била, че мъж е ударен от гръмотевица в региона на Бъндеришка врата, само че след това било конкретизирано, че регионът е Винарската врата.

“Успяхме да го открием в Чаирския циркус, в много тежко положение. Беше доста уплашен, мъчно говореше, споделяше, че не чува. Вероятно има спукано тъпанче. Останал беше съвсем без облекла и с обгорели ръце и крайници, с контузия на главата ”, изясни планинският избавител доброволец Кристиян Урумов.

Най-вероятно англичанинът М. Г. е прекарал самичък към 2-3 часа в планината, откакто е ударен от мълнията, тъй като обяснил, че няма мемоари за прочут интервал. След като пристигнал в схващане, видял, че единият му телефон е обгорял и съумял по втория, останал здрав, да се обади на познати, които пък подали сигнала в ПСС. “Спасило го е това, че не е изгубил хладнокръвие, имал е два телефона и е съумял да се обади. Успя и да ни упъти тъкмо къде е, тъй като първата посочена локация не беше точна. Обясни, че мълнията го е блъснала и е излязла през краката му, тъй като бяха обгорели. Беше леко снабден за еднодневен преход и по-скоро за бягане в планината. Не е трябвало да се качва на високо по билото, тъй като там е най-възможно да те удари гръмотевица, а времето в планините се трансформира доста бързо ”, добави планинският избавител.

Планинските спасители на място са оказали първа помощ на чужденеца и са го свалили до болничното заведение в Сандански, откъдето пък е превозен до “Пирогов ”. От най-голямта незабавна болница обясниха, че англичанинът е в устойчиво положение и е под лекарско наблюдаване.

Грешката на англичанина била, че се е качвал нависоко по билото, което е доста рисково при внезапна промяна на времето. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР