Англичанинът Гари Уилсън се класира за полуфиналите на Световното първенство

...
Англичанинът Гари Уилсън се класира за полуфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Гари Уилсън е първият полуфиналист на Световното по снукър

Англичанинът Гари Уилсън се класира за полуфиналите на Световното състезание по снукър за първи път в кариерата си, откакто победи двукратния финалист Алистър Картър с 13-10 в мач от четвъртфиналната фаза на конкуренцията.

Уилсън стартира днешната последна сесия на дуела с преднина от 9-7 и не изпусна водачеството си до края, въпреки че Капитан Картър съумя да се приближи на един фрейм от противника при резултат 9-10. Квалификантът Уилсън обаче взе идващите три партии и затвори мача, с цел да стигне полуфиналите с Крусибъл и да си обезпечи чек за 100 хиляди паунда. Той осъществя четири сенчъри брейка по пътя към триумфа, в това число два от 134 точки, до момента в който Картър се регистрира с три стотачки, като най-голямата бе от 135 точки.

В другата ранна сесия за деня четирикратният международен първенец Джон Хигинс за следващ път показва невероятната си психическа резистентност, с цел да вземе четири следващи фрейма против любимеца за купата Нийл Робъртсън и да обърне закъснение от 5-7 до преимущество при 9-7. Двамата ще довършат мача си в късната сесия в Шефилд от 21:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР