Ангината, която се смята за есенно-зимна болест, променя характера си

...
Ангината, която се смята за есенно-зимна болест, променя характера си
Коментари Харесай

Ангината ни застига и през лятото

Ангината, която се счита за есенно-зимна болест, трансформира характера си и все по-често се демонстрира и през горещите летни месеци, припомнят експертите. Причините са доста - най-много свързани с жаждата за ледени питиета, внезапните разлики в температурата вътре и на открито, както и излагането на студения въздух от климатика.
Aнгината, или острия тонзилит, е заболяване на целия организъм с локална демонстрация по сливиците. Появата и честотата на по този начин наречените " бели налепи " през другите сезони зависи от епидемиологичната конюнктура, само че през последните години внезапните климатични промени променят и протичането на доста болести, в това число и на ангините.
" Най-честите аргументи за поява й през летните месеци е обвързвана с нуждата ни от приемане на доста течности, които постоянно бързаме да изпием и не се съобразяваме с каква температура са те. Заради жегите излагането ни на студения въздух от климатика е още по-агресивно, в сравнение с напролет, а всичко това води до по-улеснен метод да простудим организма си и съответното инфектиране да засегне най-слабото ни място. При огромен % от хората това едва място са точно сливиците ", разяснява доктор Иван Йорданов.
Специалистът добавя, че най- характерният признак на ангината е мощната болежка при преглъщане, нарасналата температура до 38 градуса, общата изнемощялост и подуването на шията. Често пациентите изпитват и болежка към ушите. Ако след втория ден от появяването на признаците е налице неспособност от преглъщане на личната слюнка или отварянето на устата е извънредно затруднено, това е сигнал, че е настъпило затруднение, като поява на цирей в гърлото и се постанова лекуване по неотложност. Според доктор Йорданов при прекарани седем гнойни ангини за една година, 10 такива в две поредни години или девет в последните три години хроничното инфектиране е налице и сливиците би трябвало да се отстранен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР