Ангелкова се размърда: Проверява колко струва сянката на плажа, събира

...
Ангелкова се размърда: Проверява колко струва сянката на плажа, събира
Коментари Харесай

Чадърът за 70 лв. не бил скъп,а чудо срещу UV лъчи

Ангелкова се раздвижи: Проверява какъв брой коства сянката на плажа, събира концесионерите на среща
Чадърът от 70 лева на плажа „ Каваци – Юг ” в Созопол въобще не бил безценен, разгласи шефът и касиер на плажа Гавраил Казанджиев пред бТВ през днешния ден. Според обясненията му чадърът не бил просто огромен на първа линия, а доста огромен, от специфичен плат и вървял дружно 4 шезлонга, шалтета и масичка.

„ Понятието „ безценен ” доста се изкривява. " Скъп " можем да назовем чадър на гръцки остров, където на първа линия с два шезлонга костват 100 евро. Чадърите на първа линия са 70 лева, а всички останали са 60 лева Говорим за огромен чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на огромния чадър, е специфичен, италиански, който защищава от UV лъчите ”, разяснява за „ Тази заран ” Казанджиев.

Хората, които си наемали чадъра знамение, били най-много компании, които си разпределяли сумата и по този начин сянката им излиза доста по-евтино, в сравнение с останалите. Друго преимущество било, че против тази цена летуващите си плащали комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

След 10 дни шокиращи ценови осъществявания по родното Черноморие като минерална вода за 11 лева буткилката от 1,5 л., пица за 29 лева, пърленка за 10 лева и таратор за 8 лева, министърът на туризма Николина Ангелкова най-сетне се раздвижи и реши да ревизира какво става по плажовете. Разпореди инспекции за цените на шезлонги и чадъри.

От Министерството на туризма бодро оповестиха, че са се самосезирали за чадъра от 70 лева и са създали инспекция на плаж Каваците юг. Но единственото нарушаване, което разкрили, било незадоволително огромната табела, съобщаваща цените на плажните такъми.

„ Документално всичко е наред, геодезистите са минали тази седмица, снимали са и след това вършим съпоставяне. Ако има проблем, ще има и санкция ”, сподели Николай Вълчев, който е специалист към министерството.

Заради пороя от тъжби през днешния ден Ангелкова привиква незабавна среща с концесионерите и наемателите на плажовете.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР