Ангела Меркел заяви днес, че се чувства във форма да

...
Ангела Меркел заяви днес, че се чувства във форма да
Коментари Харесай

Ангела Меркел е в топ форма и ще изкара до край канцлерския си мандат

Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че се усеща във форма да изкара до край мандата си като канцлер на Германия след няколкото случая на припадък на тремор на обществени места, съобщи Ройтерс.



" Мога да продължа в тази роля. (…) Като персона имам мощен персонален интерес за своето здраве и, както съм споделила, 2021 година е завършек на моята политическа активност ", сподели тя на конференция. После с усмивка изрази вяра, че след политиката " ще има различен живот ". На въпрос по какъв начин се усеща Меркел отговори: " Добре ".
 БГНЕС
Тя означи, че Англия ще остане сътрудник, дори и да не бъде член на Европейския съюз. Според немския канцлер съдействието със идващия английски министър председател ще зависи от метода му към Европейската комисия по отношение на Брекзита.

Меркел окачестви като " доста, доста солидно " съдействието си с краткотрайните водачи на съдружните сътрудници от Германската социалдемократическа партия, заяви Ройтерс. На конференцията Меркел назова " положително решение за Европа " избирането на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, добави ТАСС.-->
 БГНЕС
Канцлерът изрази удовлетворение, че неин съотечественик, в тази ситуация сънародничка, още веднъж застава на този висок пост. Тя изрази убеденост, че Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде " добър министър на защитата " на Германия, на мястото на досегашния титуляр Фон дер Лайен.
 БГНЕС
Ангела Меркел съобщи, че не съжалява, че към този момент не е ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС), откакто през декември бе заместена от Крамп-Каренбауер. По мотив спадналия рейтинг на немските консерватори, тя предвижда, че в случай че ХДС продължи умерено да осъществя набелязаните проекти, известността на партията ще бъде възобновена.

Канцлерът засегна и тематиката за връзките сред Русия и популистки партии в Европейски Съюз. " Постоянно наблюдавахме по какъв начин десноориентирани партии, популистки партии, получаваха от Русия доста мощна поддръжка в една или друга форма ", сподели тя и акцентира, че това е " мотив за безпокойствие ".
 БГНЕС
По въпроса за следствието на миланската прокуратура за хипотетично финансиране с съветски пари на ръководещата в Италия крайнодясна партия " Лига ", Меркел означи, че италианските управляващи би трябвало да изяснят всички условия към абсурда, провокиран от изявления в медии, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР