Ангела Меркел заяви днес, че се чувства във форма да

...
Ангела Меркел заяви днес, че се чувства във форма да
Коментари Харесай

Меркел увери, че се чувства достатъчно добре, за да изкара мандата си

Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че се усеща във форма да изкара мандата си като канцлер на Германия. 
 Меркел посрещна седнала немския химн след следващия си припадък  Меркел още веднъж получи припадък на обществено събитие (видео)
Изявлението ѝ пристигна на фона на няколко случая, при които тя получи припадък по време на публични събития. 

65-годишната Ангела Меркел е отпред на страната съвсем 14 години и към този момент разгласи, че след приключването на сегашния мандат през 2021 година ще излезе от политиката.

Днес тя разгласи, че може да продължи да извършва ролята си до края на мандата, като добави, че се надява след политиката да " има различен живот ". На въпрос по какъв начин се усеща Меркел отговори: " Добре ".

Меркел окачестви като " доста, доста солидно " съдействието си с краткотрайните водачи на съдружните сътрудници от Германската социалдемократическа партия, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя нарече  " положително решение за Европа " избирането на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия и изрази удовлетворение, че неин съотечественик, в тази ситуация сънародничка, още веднъж застава на този висок пост. Тя изрази убеденост, че Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде " добър министър на защитата " на Германия, на мястото на досегашния титуляр Фон дер Лайен.

Ангела Меркел разяснява още, че не съжалява, че към този момент не е ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС), откакто през декември бе заместена от Крамп-Каренбауер. По мотив спадналия рейтинг на немските консерватори, тя предвижда, че в случай че ХДС продължи умерено да осъществя набелязаните проекти, известността на партията ще бъде възобновена.

Канцлерът засегна и тематиката за връзките сред Русия и популистки партии в Европейски Съюз.

" Постоянно наблюдавахме по какъв начин десноориентирани партии, популистки партии, получаваха от Русия доста мощна поддръжка в една или друга форма ", сподели тя и акцентира, че това е " мотив за безпокойствие ".

По въпроса за следствието на миланската прокуратура за хипотетично финансиране с съветски пари на ръководещата в Италия крайнодясна партия " Лига ", Меркел означи, че италианските управляващи би трябвало да изяснят всички условия към абсурда, провокиран от изявления в медии, съобщи ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР