Ангела Меркел заяви, че се чувства във форма да изкара

...
Ангела Меркел заяви, че се чувства във форма да изкара
Коментари Харесай

Ангела Меркел се чувства във форма да изкара до край канцлерския си мандат

Ангела Меркел съобщи, че се усеща във форма да изкара до край мандата си като канцлер на Германия след няколкото случая на припадък на тремор на обществени места, съобщи Ройтерс.

" Мога да продължа в тази роля. [...] Като персона имам мощен персонален интерес за своето здраве и, както съм споделила, 2021 година е завършек на моята политическа активност ", сподели тя на конференция. После с усмивка изрази вяра, че след политиката " ще има различен живот ". На въпрос по какъв начин се усеща Меркел отговори: " Добре ".

Тя означи, че Англия ще остане сътрудник, дори и да не бъде член на Европейския съюз. Според немския канцлер съдействието със идващия английски министър председател ще зависи от метода му към Европейската комисия по отношение на Брекзита.

Меркел окачестви като " доста, доста солидно " съдействието си с краткотрайните водачи на съдружните сътрудници от Германската социалдемократическа партия, заяви Ройтерс.

На конференцията Меркел назова " положително решение за Европа " избирането на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Канцлерът изрази удовлетворение, че неин съотечественик, в тази ситуация сънародничка, още веднъж застава на този висок пост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР