Ангела Меркел заяви, че планира да остане на канцлерския пост

...
Ангела Меркел заяви, че планира да остане на канцлерския пост
Коментари Харесай

Меркел посочи с кого ще преговаря за коалиция

Ангела Меркел съобщи, че възнамерява да остане на канцлерския пост в Германия още един, цялостен 4-годишен мандат. Тя ще води договаряния за коалиция с 3 партии.

Меркел разгласи, че ще беседва за сформиране на държавно управление със социалдемократите, Зелените и либералите от Свободна демократическа партия. По този метод тя не изключи диалозите със социалдемократите, макар че нощес те обявиха, че минават в съпротива и няма да се коалират със спечелилия с 33% изборите блок на Меркел ХДС/ХСС.

Социалдемократите до момента управляваха в " огромна коалиция " като по-малък сътрудник на християндемократите на Меркел. " Чух изказването на Германската социалдемократическа партия. Ще останем обаче в контакт и с нея ", сподели Меркел, представена от ТАСС.

По отношение на националистическата антиимигрантска партия " Алтернатива за Германия ", Меркел разяснява, че ще се опита да завоюва назад тези гласоподаватели " с добра политика ". Тя увери, че " Алтернатива за Германия " няма да има въздействие в немската политика след изборите, защото ще бъде изолирана.

" Влязох в предизборната акция без илюзии, че моят възможен четвърти мандат може да бъде елементарен ", съобщи още немският канцлер след изборната победа. 

Меркел означи, че " гласоподавателите са произнесли своята присъда ", и прикани партиите да одобряват резултатите, като се опитат да сформират държавно управление и да избегнат нови избори. " Ние имаме явен мандат да формираме кабинет ", акцентира тя, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Преговорите за съставяне на държавно управление в Германия се обрисуват комплицирани заради разпределението на местата в Бундестага и поради позициите на политическите сили, които ще бъдат показани в новия състав на долната камара на немския парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР