Ангела Меркел За седма поредна година Ангела Меркел оглавява класацията

...
Ангела Меркел За седма поредна година Ангела Меркел оглавява класацията
Коментари Харесай

Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света за 2017 г.

Ангела Меркел

За седма поредна година Ангела Меркел оглавява класацията на сп. Forbes за най-влиятелните дами в света, показана при започване на ноември. Германският канцлер е била отпред на подреждането общо 12 пъти.

Близо една четвърт от дамите в тазгодишното, 14-о подред, издание на класацията са нови лица, които занапред получават въздействие в политиката, технологиите, бизнеса, филантропията и медиите, означават от Forbes. Както и до момента, подреждането се изготвя въз основата на четири критерия – пари (било то чисто положение, доходи на компанията, активи или БВП), медийно наличие, сфери на въздействие и влияние, което се проучва както в подтекста на съответната област, в която е изтъкната дадена жена (медии, технологии, бизнес, филантропия или неправителствен бранш, политика и финанси), по този начин и отвън него, прецизират създателите.

След шокиращата загуба на президентските избори в Съединени американски щати миналогодишната номер 2 Хилъри Клинтън изпада до 65-а позиция. На нейно място в класацията се изкачва едно ненадейно ново попълнение – английският министър председател Тереза Мей, която води страната си през историческия, комплициран и преобразяващ интервал на разлъка с Европейския съюз.

Трета в подреждането е брачната половинка на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс – Мелинда. Двамата със брачна половинка й са разпределили над 40 милиарда $ безплатно финансиране и поддържат разнообразни организации в над 100 страни посредством едноименната си фондация " Бил и Мелинда Гейтс ".

На четвърта позиция е основният действен шеф на Фейсбук Шерил Сандбърг, а челната петица се добавя от основния изпълнителен шеф на GM Мери Бара.

Подреждането за 2017 година демонстрира самобитна " промяна на караула ", която може да докара до изключителни изгоди в близкото бъдеще, показват от Forbes. В топ 100 тази година влизат рекорден брой от 23 нови дами. Втората най-високо класирана измежду тях (след Мей) е Иванка Тръмп, която заема 19-о място. Докато мащехата й Мелания Тръмп като цяло стои настрана от светлината на прожекторите, свързвани с първата дама на Съединени американски щати, и не участва в топ 100, Иванка се трансформира в основен състезател в администрацията на президента Доналд Тръмп. И въпреки татко й не постоянно да се нуждае от препоръките й, тя се занимава с политики в области като опцията за заплатен отпуск по фамилни аргументи, насърчаването на дамите в науката и женското предприемачество, означават създателите.

Сред новите имена е и Изабел Коше (24-о място), която през предходната година пое ръководството на френската електрическа компания Engie, най-голямата в бранша, която не е държавна благосъстоятелност. На 78-а позиция пък е естонският президент Керсти Калюлайд, чиято страна е измежду водещите страни в цифровата гражданска война, означават още от Forbes. Топ 10

1. Ангела Меркел, канцлер на Германия
2. Тереза Мей, министър председател на Англия
3. Мелинда Гейтс, човеколюбец, съосновател на фондация " Бил и Мелинда Гейтс "
4. Шерил Сандбърг, основен действен шеф на Фейсбук
5. Мери Бара, основен изпълнителен шеф на General Motors
6. Сюзън Войчички, основен изпълнителен шеф на YouTube
7. Абигейл Джонсън, основен изпълнителен шеф на Fidelity Investments
8. Кристин Лагард, ръководещ шеф на Международния валутен фонд
9. Ана Патрисия Ботин, ръководител на Banco Santander
10. Джини Ромети, основен изпълнителен шеф на IBM
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР