Ангела Меркел ще се оттегли от поста на германски канцлер,

...
Ангела Меркел ще се оттегли от поста на германски канцлер,
Коментари Харесай

AFP: Меркел се оттегля и като канцлер през 2021 г., няма да заема пост в ЕК

Ангела Меркел ще се отдръпна от поста на немски канцлер, когато мандатът ѝ завърши през 2021 г ., осведоми организация France Presse (AFP), като се базира на неназован източник от партията на Меркел.
Това се случва след поредност от политически рецесии и гласувания на районните избори, раздрусали нежната коалиция в Германия.
Меркел e декларирала пред Християндемократическия съюз (ХДС), че " мандатът ѝ ще продължи до 2021 година ", като това щял да бъде " последният ѝ мандат ", разяснява още източникът от политическата групировка, прецизира БГНЕС.
Става ясно, че Ангела Меркел няма желание да поема и служба в Европейската комисия (EК) макар появилите се спекулации от Брюксел.
По-рано международните организации оповестиха, че канцлерката няма да се кандидатира за нов мандат като водач на ХДС през декември . Reuters, представена от bTV, разяснява в собствен материал, че сходен ход би дал опция на наследника ѝ да се наложи в партията и на терена на националната политика преди изборите през 2021 година Като любимец за правоприемник на Ангела Меркел се сочи Анегрет Крамп-Каренбауер, първата жена министър-председател на провинция Саарланд.
Припомняме, че обичайна десница в Германия понесе съществени загуби на последните районни избори, като възходът на популистите от „ Алтернатива за Германия” и на " Зелените " заплашва стабилността на ръководещата коалиция с Германската социалдемократическа партия.
Меркел е отпред на ХДС от 2000 година и е измежду най-дълго задържалите се на поста. От 2005 година тя ръководи и Германия в няколко следващи мандата.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР