Ангела Меркел призова Европа да създаде истинска европейска армия, която

...
Ангела Меркел призова Европа да създаде истинска европейска армия, която
Коментари Харесай

Меркел призова да се създаде европейска армия

Ангела Меркел прикани Европа да сътвори ”истинска европейска войска ”, която ще включва също общо развиване на оръжейни системи, обща политика на Европейски Съюз за експорт на оръжие и ”европейски сили за намеса ”.
" Европа би трябвало да поеме ориста си в свои ръце ", прикани тя по време на спор за бъдещето на Общността в Европейския парламент. Тя разяснява въпроса за основаване на европейска войска, до момента в който говореше за значимостта от европейска взаимност.

По думите й Общността би трябвало да разчита на себе си в защитата, в това време да извършва отговорностите си към НАТО. Канцлерът увери, че европейската войска ще работи като " положително допълнение " към НАТО, отбелязва Нюз. бг.

Лидерът на Германия разяснява и Брекзит. Според нея напускането на Англия е " дълбока рана " за Европа. Според нея повече от всеки път Европейски Съюз би трябвало да " почита ползите на страните членки ". Тя благодари на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние за " изумителната работа ", която той свърши. " Нашата обща валута може да действа единствено в случай че всяка страна членка поеме отговорността за постоянни финанси ", безапелационна е тя.

В началото на речта си Ангела Меркел назова Европейския парламент " най-великия парламент на Земята ". Според нея европейската " взаимност " е мощ на Европейски Съюз и би трябвало да се " основава на приемливост ". Ангела Меркел съобщи пред евродепутатите, че е значимо да се съблюдава върховенството на закона, с цел да се подсигурява действието на Европейски Съюз. Тя има вяра, че страните членки би трябвало да работят дружно за подсилване на тяхната обща външна политика.

Канцлерът призна, че е лишило " прекомерно дълго време " преди немското държавно управление да осъзнае, че миграцията е проблем, който визира " цяла Европа, а освен Германия ".

Според нея Европейски Съюз се нуждае от " общ метод " за миграцията и споделена европейска политика за бежанците. Тя е безапелационна, че " национализмът и егоизмът " нямат място в Европа. Ангела Меркел прикани депутатите да не се " отхвърлят от нашата европейска опция ".

Визията на Меркел за Европа е взаимност като интегрална европейска полезност, всяка страна членка би трябвало да поеме отговорност за отбрана на Европейски Съюз, до момента в който в това време не се подценяват националните ползи. В края на речта си Меркел беше бурно приветствана от към 80% от евродепутатите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР