Ангела Меркел, посетила водещ кандидат за неин наследник, когато се

...
Ангела Меркел, посетила водещ кандидат за неин наследник, когато се
Коментари Харесай

Меркел отказа да посочи Маркус Зьодер за неин наследник

Ангела Меркел, посетила водещ претендент за неин правоприемник, когато се отдръпна от канцлерския пост, похвали баварския министър председател Маркус Зьодер като мощен водач, само че отхвърли да го поддържа преди федералния избор през 2021 година, осведоми " Ройтерс ".

Решението на Меркел да участва на среща на кабинета в Бавария се разглеждаше като коронация на нейния правоприемник , откакто нападателният метод на богатата южна провинция в битката с ковид усили известността на Зьодер на национално равнище.

" Няма да ме чуете да разясня въпроса кой ще ме наследи в никаква форма и на никакъв конгрес ", акцентира Меркел. " Всичко, което мога да кажа, е, че Бавария има добър министър председател и той ме предложения през днешния ден ", добави той.

Зьодер беше измежду първите министър председатели на 16-те провинции в Германия , които постановиха обсада поради ковид и започнаха стратегии за всеобщо тестване.

Успехът на Бавария, емфатичен от неведнъж появяване на Зьодер по националната телевизия, е в контрастност с провинция Северен Рейн-Вестфалия, чиито министър председател Армин Лашет е измежду главните претенденти на консерваторите за водач на Германия след ерата на Меркел.

Лашет, чиято провинция е с размер като на Холандия и най-населената в Германия, имаше по-големи усложнения в битката с ковид.

Някои поясняват решението на Зьодер да предложения Меркел в Херенхимзее, палат на остров в езеро, където е написана конституцията на Германия през 1948 година, като обмислен ход да се показа като народен, а освен като баварски водач.

Меркел отхвърли да бъде по-конкретна на въпрос дали постоянно приема предложения от министър председатели на провинции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР