Ангела Меркел пое сериозен политически риск в страната си, приемайки

...
Ангела Меркел пое сериозен политически риск в страната си, приемайки
Коментари Харесай

Общо дълг в ЕС: залогът на Меркел е на път да се окаже успешен в Германия

Ангела Меркел пое сериозен политически риск в страната си, приемайки за всеобща изненада преди седмица концепцията, която до тогава беше табу, за общ дълг в Европа за възкръсване на стопанската система след рецесията с ковид.

Като симптом за тектоничните промени в мисленето на хората в следствие от пандемията, немската канцлерка наподобява е на път, най-малко в страната си, да завоюва залога. Нейната консервативна партия я поддържа, а болшинството германци утвърждават самодейността, подета дружно с френския президент Еманюел Макрон и която единствено допреди няколко години би била немислима.

Дори предлагането на Париж и Берлин да не бъде доведено до сполучлив край заради съпротивата на няколко европейски страни, отпред с Австрия и Нидерландия, границите на дебатите в Германия към европейската финансова взаимност бяха оттласнати.

" Изобщо не се колебая, че в Народното събрание има необятна поддръжка за това предложение " в Германия, съобщи в изявление за Агенция Франс Прес ръководителят на немската Камара на депутатите Волфганг Шойбле, авторитетна политическа фигура в християндемократическата съюз (ХДС) на канцлера Меркел.

" Важно " предложение
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР