Ангела Меркел опроверга предположенията за възможността от отказ от поста

...
Ангела Меркел опроверга предположенията за възможността от отказ от поста
Коментари Харесай

Меркел иска да е канцлер до 2021 г.


Ангела Меркел опроверга догатките за опцията от отвод от поста канцлер на Германия до идващите парламентарни избори през 2021 година, оповестява DW. Ако редовите жители на Социалдемократическата партия на Германия гласоподават за основаване на държавна коалиция с блока на ХДС/ХСС, тя счита да остане отпред на държавното управление до края на законодателния интервал, съобщи през вчерашния ден Ангела Меркел през немската телевизия ZDF " Berlin direkt ".

„ Аз съм от хората, които съблюдават обещанията си “, акцентира Меркел. В случай, че Социалдемократическата партия на Германия гласоподава против „ огромна коалиция “, канцлерът на Германия не изключва опцията от нови парламентарни избори. Освен това тя означи, че счита и по-нататък да остане на поста началник на ХДС, и изрази противоречие с изказванията за загуба на престиж вътре в партията си.

Решението да отстъпи на социалдемократите в хода на съдружните договаряния, министерство на финансите, което по традиция се оглавява от ХДС, е била за Меркел „ мъчително “, само че съгласно нея „ обяснимо “. В противоположен случай, съгласно обясненията й, договарянията със социалдемократите за формиране на държавна коалиция биха отишли в задънена улица, или биха приключили без резултат.

Отказът от финансовото министерство е цената за ХДС за основаването на ново държавно управление, съобщи Меркел. В последна сметка, заключи тя, точно канцлерът носи отговорност за основаването на ново държавно управление.

По думите на Меркел, християндемократите ще оповестят имената на министрите в новото държавно управление до партийния конгрес, плануван за 26 февруари. На тази среща управлението на партията ще би трябвало да гласоподава за основаването на „ огромна коалиция “.

На въпрос за бъдещето на екслидера на социалдемократите Мартин Шулц в идващото държавно управление, Ангела Меркел акцентира, че напускането му от поста началник на социалдемократическата партия на Германия по никакъв метод не се е отразило върху постигнатите в хода на съдружните договаряния договорености, съгласно които той ще би трябвало да оглави едно от министерствата. „ За мен това е решен въпрос “, означи Меркел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР