Ангела Меркел и Мартин Шулц Германският канцлер Ангела Меркел заяви,

...
Ангела Меркел и Мартин Шулц Германският канцлер Ангела Меркел заяви,
Коментари Харесай

Проучвателните преговори в Германия приключват, още няма гаранции за успех


Ангела Меркел и Мартин Шулц

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че към момента би трябвало да бъдат преодолени огромни трудности, преди да бъде реализирано съглашение сред консерваторите и социалдемократите за започване на договаряния за съдружно държавно управление.

От неделя двете партии водят проучвателни диалози за това дали е допустимо да стартират договаряния за сформиране на съдружно държавно управление. Очаква се те да приключат довечера.

" Все още има огромни трудности за превъзмогване ", акцентира Меркел при идването си в централата на Германската социалдемократическа партия в Берлин. Тя предвижда, че този финален ден на проучвателни диалози ще е " един тежък ден ".

Меркел сподели, че нейният закостенял блок е подготвен на взаимни отстъпки с ГСДП, само че акцентира, че двете партии не би трябвало да не помнят, че би трябвало да изберат вярната политика за страната.

Лидерът на ГСДП Мартин Шулц пък съобщи, че неговата партия е намерила обща почва с консерваторите на Меркел по доста въпроси, само че също удостовери, че остават огромни трудности за почистване преди социалдемократите да се съгласят да се причислят към ръководеща коалиция.

Шулц акцентира, че неговата партия ще се съгласи да се коалира единствено в случай че се увери, че ще става дума за държавно управление, което ще направи Европа по-силна. Той сподели, че неговата партия ще предложи хрумвания точно в тази тенденция по време на диалозите през днешния ден.

Лидерът на ГСДП напомни, че Европейски Съюз би трябвало да се реформира и да се обнови. Той акцентира, че Европейски Съюз се нуждае от нова политика и че би трябвало да преодолее провокациите, вариращи от климатичните промени до миграцията.

Според оповестено в четвъртък допитване по поръчка на в. " Ханделсблат " 56 от германците считат, че Меркел няма да изкара до дъно мандата си, в случай че бъде избрана отново за канцлер от Бундестага, и ще се отдръпна преди изборите през 2021 година, съобщи ДПА.

Меркел е канцлер на Германия от 2005 година

23 % от участниците в допитването считат, че Меркел е нерешителна по някои въпроси. 20 % считат, че нейните най-големи преимущества са спокойствието и хладнокръвието.

37 % от интервюираните показват като възможен правоприемник на Меркел вътрешния министър Томас де Мезиер. 31 % считат, че това ще е Петер Алтмайер, който в този момент е шеф на канцеларията на Меркел.

ДПА: Шест аргументи, заради които Германия бързо се нуждае от държавно управление

Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, нейните баварски съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) постепенно се придвижват към възобновяване на огромната коалиция, която ръководи страната от 2013 година Но сложните договаряния могат да приключат чак през март, в случай че бъдат сполучливи, написа в четвъртък ДПА.

Дотогава Бундестагът не може да одобри нов федерален бюджет, а сегашните краткотрайни бюджетни разпореждания постановат ограничавания върху това, което може да прави краткотрайното държавно управление.

Разходите, позволяващи на федералните управляващи да продължат своята работа и осигуряващи финансиране за към този момент стартирани строителни планове, са позволени, само че в други области забавянето след изборите на 24 септември оказва въздействие.

ЕВРОПА: Много начинания в Европейския съюз остават висящи, откакто най-многолюдната и най-силна в икономическо отношение страна членка е без фактически държавно управление. Преговорите за дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за идното десетилетие би трябвало да стартират през втората половина на годината и е належащо да бъде запълнена дупката, отваряща се от напускането на страна, която до момента е имала водещ принос - Англия.
Френският президент Еманюел Макрон към момента чака отговор на предложенията за структурна промяна, които показа през есента, в това число бюджет съответно за еврозоната и назначение на финансов министър на Европейски Съюз.

ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЙСКИ В ЧУЖБИНА: Несигурност има във връзка със седем задачи с присъединяване на немски войски, в това число в Афганистан и за битката с екстремистката формация " Ислямска страна ". Парламентарните позволения за тези задачи изтичат. По тази причина Бундестагът одобри тримесечно удължение на седемте задачи през декември, с цел да даде сигурност както на войските, по този начин и на съдружниците на Германия. Но не бяха взети решения за числеността на войските, тяхната екипировка или отговорности. Този въпрос ще би трябвало да бъде организиран до края на март.

ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ: Германският бизнес е смутен от забавянето на огромни строителни планове. Асоциацията на немската промишленост и конфедерацията на строителния бранш показват в частност транспортните направления, широколентовата мрежа и енергийната система.

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ: Изследователските институти и институции, които зависят от държавно финансиране, стартират да се оплакват от забавяния.

" Има забавяния освен в одобряването на нови планове ", съобщи за ДПА представителят на асоциация на 13 проучвателен института Хуго Хемерле. " Има също по този начин водещи планове, получили позитивна оценка още през юни 2017 година, които си чакат реда. Но нещата замряха, откакто не може да бъде отпуснато финансиране. " Това значи, че висококвалифициран личен състав не може да получи възнаграждение.

Академичните среди в Германия също упражняват напън. " Университетите чакат твърдо главно финансиране, позволяващо качествени усъвършенствания за огромен брой студенти ", сподели Хемерле.

ФЕДЕРАЛНА ПОЛИЦИЯ: Вътрешният министър Томас де Мезиер даде ясно да се разбере през ноември, че новите длъжности, планувани във федералните полицейски сили, не могат да бъдат основани, без да бъде признат нов бюджет. Освен това са нужни подготвителни ограничения, да вземем за пример създаване на по-голям потенциал за образование.

Говорейки за полицейското образование, представителят на вътрешното министерство Йоханес Димрот сподели неотдавна: " Напълно е ясно, че фактът, че разчитаме на краткотрайно бюджетно ръководство, оказва по-голямо влияние и по този метод от ден на ден води до избрани компликации колкото по-дълго се проточва този развой. "

СПОРТ: Обещанието на отиващото си държавно управление да бъдат отпуснати повече пари за спорт на най-високо равнище още не са изпълнени. Засега има финансиране единствено на нивото от 2017 година Това значи, че не са утвърдени спомагателни ограничения, да вземем за пример подготвителни лагери за подготовка за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година А поради несигурната обстановка в Берлин не е взето дефинитивно решение за плануваната нова конструкция на федералните спортни центрове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР